ZLATKO ANĐELIĆ IZ KISELJAKA JE ČAK 27 DANA BIO NA RESPIRATORU, ALI POBEDIO JE KORONU: Preživeo je i kliničku SMRT!
Pobedio koronu, Foto: Federalna TV

nEVEROVATNO

ZLATKO ANĐELIĆ IZ KISELJAKA JE ČAK 27 DANA BIO NA RESPIRATORU, ALI POBEDIO JE KORONU: Preživeo je i kliničku SMRT!

Iako teškog i nesigurnog koraka zbog telesne slabosti, pedesetogodišnji Anđelić je, s osmehom na licu, u pratnji porodice napustio Hrvatsku bolnicu Fra Mato Nikolić u Novoj Biloj

Objavljeno: 12:44h

Zlatko Anđelić iz Kiseljaka pobedio je Covid-19 nakon čak 93 dana provedena u bolnici, od čega je 27 bio na respiratoru, a preživeo je i kliničku smrt, obavestila je bosanskohercegovačka Federalna televizija, prenoseći reči lekara da se radi o pomicanju granica u borbi s opasnim virusom.

Iako teškog i nesigurnog koraka zbog telesne slabosti, pedesetogodišnji Anđelić je, s osmehom na licu, u pratnji porodice napustio Hrvatsku bolnicu Fra Mato Nikolić u Novoj Biloj.

U izjavi za Federalnu televiziju (FTV) rekao je kako je pogrešio jer se u junu kasno javio lekarima.

"Nažalost, mislim da će koronu morati svatko preboleti, samo je moj savet, na prvi simptom ne čekati nikoga, ne slušati nikoga, nego ravno lekar. Ja sam se zapustio, sabralo se desetak dana, a to je bilo već kasno", rekao je Anđelić. Pozvao je sve da budu odgovorni, pridržavaju se mera i čuvaju zdravlje.

Anđelić je više od tri mjeseca proveo u bolnicama, nekoliko puta je stavljan i skidan s respiratora, na kojem je proveo dvadeset i sedam dana, preživeo kliničku smrt i ostao u životu.

"Moglo bi se reći da je Zlatko pomakao neke standarde. Sve moguće komplikacije koje je neko mogao razviti na respiratoru, bile su prisutne kod Zlatka", rekao je šef anestezije bolnice u Novoj Biloj dr. Marko Androšević.

Svojevrsni medicinski fenomen Zlatko Anđelić iz Kiseljaka zahvalio se lekarima i Bogu na uspješnom oporavku kazavši da bez njihove potpore ne bi uspio.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.