Bivši hrvatski premijer tek sada otkrio porodičnu tajnu: Moj deda je bio ustaša? (FOTO)
Foto: Beta Denis Ćerić

mračne porodične tajne

Bivši hrvatski premijer tek sada otkrio porodičnu tajnu: Moj deda je bio ustaša? (FOTO)

“Moj je deda bio ustaša, a to mom ocu iz partizanske porodice nije smetalo. Ali, moj deda nije uzimao veleposlanike za taoce”, izjavio je Zoran Milanović
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iako je pre punih devet godina postao čelnik levog SDP-a, Zoran Milanović je sve do petka uveče skrivao navodni podatak o dedi koji je bio u ustašama, kada je počeo da priča o njemu u sučeljavanju s Andrejom Plenkovićem, liderom HDZ-a.

Dokaz prave ljubavi: On je padao sa stene, a ona se bacila pod njega da mu ublaži pad!

Nije ga spomenuo ni u jednom od intervjua u kojima je govorio o svojim precima, niti u raspravama u kojima je učestvovao o Blajburgu, Teznom i Jasenovcu, niti u razgovorima koje je vodio sa Robertom Bajrušijem kada je pisao njegovu neautoriziranu biografiju, koja je štampana dan nakon što je na parlamentarnim izborima pobedio Jadranku Kosor i HDZ, i postao predsednik Kukuriku vlade.

Mlekar u Hrvatskoj kupio celo selo i pretvorio u pašnjake! Ljudi beže i ne vraćaju se!

Svih tih devet godina Zoran Milanović je ćutao o dedi ustaši, iako je vrlo iscrpno opisao istoriju sopstvene porodice još od sredine 19. veka posebno po očevoj liniji, apsolutno partizanska i levičarska.

S očeve strane Milanovići su vekovima živeli u siromašnoj Dalmatinskoj zagori, a majka Đurđica Matasić stiže iz građanske senjske porodice.

foto: Beta Lana Slivar Dominic
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.