LINČ KOMUNISTKINJE U HRVATSKOJ! Žestoko im je napljuvala FRANJU TUĐMANA, sad svi KIDIŠU NA NJU!
Katarina Peović, narodna poslanica Radničke fronte, Foto: Twitter printscreen

SKANDALOZNO

LINČ KOMUNISTKINJE U HRVATSKOJ! Žestoko im je napljuvala FRANJU TUĐMANA, sad svi KIDIŠU NA NJU!

Polemika je nastala povodom imena novog Univerziteta odbrane i nacionale bezbednosti

Objavljeno:

Buru reakcija i osuda kolega izazvala je u sredu narodna poslanica Radničke fronte Katarina Peović svojim pitanjem da li je prikladno da Univerzitet obrane i nacionalne bezbednosti, koji planira da se osnuje, nosi ime prvog hrvatskog predsednika.

"Da li prikladno ime novog univerziteta dr. Franjo Tuđman, s obzirom da je Međunarodni kazneni sud utvrdio da je on sudelovao u udruženom zločinačkom poduhvatu", zapitala se Peović nakon što je ministar obrane Mario Banožić u Saboru predstavio zakon o osnivanju tog univerziteta.

"Ime je vrhunski odabrano jer reč o prvom hrvatskom predsedniku", odgovorio joj je Banožić, nakon čega je krenula serija zastupničkih reakcija, pa je tako predsednik HDZ Kluba Branko Bačić poručio kako je javno izvinjenje najmanje što HDZ može tražiti od Peović za sve što govori o Tuđmanu.

"Nećemo dozvoliti da pojedini zastupnici svoje frustracije i žal što je stvorena hrvatska država izražavaju tako da klevetama i lažima govore o utemeljitelju moderne i suverene Hrvatske", istaknuo je Bačić.

HDZ neće dozvoliti klevete ideoloških nasednika SKJ

Naglasio je kako je Tuđman jedan od najvećih hrvatskih sinova, te da HDZ neće dozvoliti da se na njega klevetama i lažima nabacuju "oni koji su ideološki i svetonazorski naslednici SKJ, kojima i danas petokraka znači više nego istorijski hrvatski grb".

Da je "sramotno i besprizorno" u Saboru tvrditi da je Tuđman zločinac smatra i HDZ-ov Željko Reiner, ističući kako bi bez njegovog vodstva došlo u pitanje kako bi Republika Hrvatska danas izgledala "i bi li oni koji danas o njemu tako govore uopšte sedili u skupštini ili bi bili negde u Užicama".

Žestoko su na izjave Peović reagovali i Marijan Pavliček (HKS) i Stipo Mlinarić Ćipe (Domovinski pokret), predbacujući joj da hvali zvezdu petokraku koja je razarala Vukovar, a Tuđmana smatra zločincem.

Tito je dokazani zločinac: Najskandaloznija izjava u istoriji Sabora

"Tito je dokazani zločinac i crvena petokraka je zločinačka koja je napadala Vukovar", poručio joj je Mlinarić, a Pavliček dodao da bi Peović trebalo udaljiti sa sednice. "Ovo je sramotno", poručio je.

"Upravo smo čuli najskandalozniju izjavu u istoriji Sabora", izjavio je Hrvoje Zekanović (Hrvatski suverenisti), koji je ukorio svoje kolege koji su regovali na izjave poslanice Peović ''ne dižući glas'' i pozvao predsednika parlamenta Gordana Jandrokovića da joj izrekne opomenu.

"Ne budite veći papa od pape", uzvratio mu je Miro Bulj (Most) koji je ranije nedvosmisleno osudio poslanicinu izjavu.

Nismo ovde da branimo drugima da govore što žele

Jandroković je više puta ponovio kako je izjava Peović neprihvatljiva i netačna, te da se s njom ne slaže, ali da su reči koje je izgovorila njeni politički stavovi s kojima izlazi pred birače.

"Nismo ovde da branimo drugima da govore što žele, o tome će odlučivati građani", poručio je zastupnicima.

Bonus video:

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.