Nisam vam brat, ja sam kurvin sin! Deda vam je bio ustaška pi*ka, kao što ste i vi! (FOTO)
Foto: Beta / Mario Strmotic

dva sveta

Nisam vam brat, ja sam kurvin sin! Deda vam je bio ustaška pi*ka, kao što ste i vi! (FOTO)

Hrvatski kolumnista Ivo Anić, povodom obeležavanja godišnjice operacije "Oluja", napisao je za portal Index, svoj kritički osvrt na taj događaj, koji ovde prenosimo
Objavljeno: 19:20h

Vama je lova na sigurnom

Vi, istina, ne verujete baš da ih ima jer sveta Hrvatska jednostavno nije takva zemlja da bi toga tu bilo. U vašem svetu pevaju se himne, ide se na misu i drži se desnica na srcu, a lova na sigurnoj banci. U vašem svetu kapital se plodi, uređuju se apartmani i kupuju nekretnine, u vašem svetu uvek ostane koja hiljada evra od plate. U mom ostane desetak kuna za konopac kojim nameravam da se obesim dvadesetog, jer ne znam kako do prvog. U mom svetu mom detetu na lijekove koje ne pokriva HZZO ide otprilike hiljadu kuna, u vašem se kokain služi na poslužavnicima ili na sisama sponzoruša, svejedno. U mom svetu doktori su korumpirani i u sprezi sa farmaceutskim kompanijama, lekovi koji nekom kurcu služe koštaju kao Svetog Petra kajgana, oni koji ne služe ničem su besplatni. U vašem svetu kartice služe za slaganje linija bijelog, u mom jedan dan, onaj sretan dan kada sjedne plata. U mom svetu zastava se ne jede, pokušao sam, istina je, i sa sirćetom na salatu, klinci su mi rekli da bi radije hamburger, ne jede se ni patriotizam ni rodoljublje, na HEP-u sam pokušao s tom pričom o hrvatstvu, ali me šalterica samo hladno odjebala, nju, znate, boli neka stvar jesam li Hrvat, Kinez, Srbin ili Kamerunac, imaš ti da platitiš ili nemaš je sve što nju zanima.

foto: Beta / Mario Strmotic

U mom svetu postoje beskućnici koje hrane dobri ljudi, u vašem biskupi koji na metar od njih imaju svoje dvorce optočene zlatom i tamjanom, nikada se nisu spustili do njih jer, pogađate, oni ne veruju da postoji moj svet, oni veruju samo u svoj svet koga vide oko sebe, svet sit i zadovoljan koji im na misi vadi krupne novčanice, finansira novog Golfa na leasing i pomaže u organizaciji Tompsonovog koncerta ispred župe. Takvu Hrvatsku oni vide jer su je takvu i sanjali dok ih je jugoslovenska milicija legitimirala kao moguće teroriste. Takvu Hrvatsku su u konačnom i dobili, njihovu Hrvatsku koja je došla iz emigracije i sada uvozi kupus iz Kine koji kupuju nevoljnici na akciji za 9,99 jebenih kuna. Kineski kupus za hrvatski novčanik.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.