Sablasne livade, zarasle šume i pustoš: Status ovog Hrvata otkriva koliki je bio besmisao akcije Oluja! (FOTO)
Foto: Facebook/Tihogovornik

Iskreno

Sablasne livade, zarasle šume i pustoš: Status ovog Hrvata otkriva koliki je bio besmisao akcije Oluja! (FOTO)

Hrvatska obeležava 21. godišnjicu operacije "Oluja" u kojoj je proterano 200.000 Srba. Veliki broj njenih stanovnika doživljava taj dan kao praznik, ali ima i onih koji drugačije misle
Objavljeno: 15:50h

Dok predsednica Kolinda Grabar Kitarović odlikuje ratne veterane i dok Hrvatska sprema proslavu u Kninu, na kojoj se očekuje više od 100.000 ljudi, jedan čovek uzdrmao je Fejsbuk svojim statusom o Oluji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U pitanju je Igor Premužić koji je objavio fotografije pustih srpskih domova u Krajini i potresan komentar na njih.

- Oluja, Dan domovinske zahvalnosti. Veliki je to dan za Hrvaticu i Hrvata. Nabrajati sve činjenice o tom ratnom poduhvatu nema smisla, to rade plavoprsi. O posledicama te operacije niko ne govori, barem ne oni koji bi to trebali činiti. Ako sednete u automobil i provezete se područjem bivše “Krajine” videćete sav besmisao i ludilo rata. Područje je to koje je prazno, opustošeno. Tamo nema ljudi, to su deseci i deseci potpuno praznih kilometara, šikara i zaraslih polja. Nekadašnje kuće, koje su nakon i tokom Oluje spaljene, više se i ne vide. Trava i rastinje se pobrinulo da sakrije sramotu mržnje, piše u njegovom statusu.

Na Premužićevim fotografijama se vidi da je prostor na kojem su nekada živeli Srbi sada zarastao u korov.

- Nikada više tamo neće ikoga biti, osim ako na njega ne naselimo izbeglice s Bliskog istoka. Ljudi su otišli, ne vraćaju se, a onima koji imaju dovoljno pustolovnog duha da pokušaju da se vrate slavna birokratija Hrvatske to učini nemogućim. Ponekom srećniku koji se i provuče kroz papire šalteruše lokalno stanovništvo vrlo brzo pretvori život u pakao pa se pustolov - čisto iz zdravstvenih razloga brzo vrati od kuda je i stigao, nastavlja on.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.