HRVATI DOBILI MASKE KOJE UBIJAJU KORONU: Cena je ogromna ali evo u čemu je caka (VIDEO)
Na hrvatskom tržištu su se pojavile maske koje ubijaju koronu, Foto: Printscreen/Youtube

MASKE SA ČESTICAMA BAKROVOG OKSIDA

HRVATI DOBILI MASKE KOJE UBIJAJU KORONU: Cena je ogromna ali evo u čemu je caka (VIDEO)

Na hrvatskom tržištu su se pojavile maske distributera Rinigard koje u svoja vlakna imaju ugrađen bakar oksid koji uništava viruse

Objavljeno:

Uprkos pozamašnoj ceni od 5 evra, zavladala je prava pomama, jer distributer tvrdi da efikasno štite od koronavirusa, ali iako je maska prošla kontrolu tri nezavisne laboratorije, to nije dovoljno.

Na tržište je puštena zahvaljujući španskom odobrenju, ali hrvatsko ministarstvo to još uvijek proverava.

"Svi lekovi koji sadrže supstance kojima proizvođač u opisu upotrebe pripisuje antimikrobna svojstva (bakar, srebro) klasifikovaće se u III klasu rizika. i moraju da prođu najstrožu procenu izvršenu od strane organa koje je ovlastila Evropska komisija", odgovorilo je Ministarstvo zdravlja i dodalo, za poređenje, da obična maska pripada rizičnoj klasi I i na taj način samo proverava da li su ispunjeni uslovi proizvodnje i materijala.

- Medicinska sredstva klase rizika III. predstavljaju najveći stepen rizika za korisnika. Služba farmaceutske inspekcije Ministarstva zdravlja odgovorna je za nadzor trgovine medicinskim proizvodima u Hrvatskoj, što uključuje i trgovinu kirurškim maskama. Dotične maske sa česticama bakrovog oksida, prema podacima iz predate dokumentacije, registruju za tržište Evropske unije u Španiji kod Ministarstva zdravlja španski ovlašćeni evropski predstavnik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.