TO JE TO, STIŽE KRAJ LETA: Meteorolozi objavili kad nas očekuje veliko zahlađenje!
Hrvatska, Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

RANIJE NEGO ŠTO SE MISLILO

TO JE TO, STIŽE KRAJ LETA: Meteorolozi objavili kad nas očekuje veliko zahlađenje!

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izašao je s posebnim saopštenjenjem u kojem navodi "dinamičan završetak klimatološkog leta"

Objavljeno:

Hrvatski meteorolozi ovih dana najavljuju poslednji vreli talas ovog leta, nakon čega prognoziraju veliko zahlađenje koje će biti svojevrsni uvod u jesenje dane.

Prognozira se prvo visoka temperaturu koju će pratiti promena s nevremenom, pljuskovima, ali i bujičnim poplavama.

- Ovo je leto, kao i godina, po mnogočemu drugačije. Nakon jula i avgusta u kojima je bilo izmena hladnijih dana od proseka za doba godine s ekstremno visokom temperaturom vazduha, pa i lokalno izraženijim pljuskovima s grmljavinom i obilnom kišom, završetak klimatološkog leta biće u znaku izražene južine, pa nagle promene vremena - saopštio je hrvatski metereološki zavod.

Tokom vikenda u većini krajeva biće vruće, naročito na Jadranu i istoku zemlje, uz opasnost od toplotnog talasa koji može i da utiče na zdravlje ljudi.

Noći će duž obale biti tople, neretko i vrlo tople, pa se temperatura vazduha ponegde neće spuštati ispod 25°C. Danju će temperatura biti viša od 30°C, na istoku zemlje ponegde i oko 35°C", javlja DHMZ.

U nedelju na zapadu počinje promena vremena, a promena će u ponedeljak zahvatiti celu Hrvatsku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.