MUŽ I OTAC PORODICE DOBIO SAMO 6 MESECI ZATVORA ZA SE*S SA DEVOJČICOM: Žrtva ostala TRUDNA, platio joj i POBAČAJ!
U optužnici piše da se muškarac, inače porodični čovek, prošle godine s ciljem zadovoljavanja svog polnog nagona upustio u seksualnu vezu sa školarkom, Foto: Profimedia

o čemu se radi?

MUŽ I OTAC PORODICE DOBIO SAMO 6 MESECI ZATVORA ZA SE*S SA DEVOJČICOM: Žrtva ostala TRUDNA, platio joj i POBAČAJ!

Kad sam je upoznao, nisam znao koliko tačno ima godina. Rekla mi je da ima 16, a njenu dob sam doznao kad je zatrudnela

Objavljeno:

Kad je 49-godišnji muškarac s hrvatskog istoka završio na optuženičkoj klupi zbog seksualnog odnosa s devojčicom od 14 godina, koja je ostala trudna i podvrgnula se abortusu u fazi trudnoće u kojoj pobačaj u Hrvatskoj više nije dozvoljen, upoznati sa slučajem nisu sumnjali da mu sledi višegodišnja kazna zatvora. Bili su u krivu.

Sudija nadležnog Županijskog suda ovih ga je dana zbog polnog odnosa s detetom mlađim od 15 godina, tačnije zbog polnog zlostavljanja i iskorišćavanja deteta, nepravosnažno osudio na 22 meseca zatvora.

I čak ni tih godinu dana i 10 meseci ne mora provesti u zatvoru. Prema izrečenoj mu uslovnoj kazni, u zatvor će na šest meseci, dok je ostatak kazne uslov, s trogodišnjim rokom nadzora. Zbog seksualnog se zlostavljanja sa svojom žrtvom ne sme viđati tri godine i mora platiti 2.000 kuna sudskih troškova.

U optužnici piše da se muškarac, inače porodični čovek, prošle godine s ciljem zadovoljavanja svog polnog nagona upustio u seksualnu vezu sa školarkom.

Tužilaštvo je utvrdilo da je polni odnos bio dobrovoljan. No, prema Krivičnom zakonu, svaki odnos s detetom mlađim od 15 godina je krivično delo, jer se smatra da tek s 15 godina dete može razumno odlučiti želi li ući u spolni odnos i koje posledice on može imati.

Naročito se pri određivanju kazne počinitelju vrednuje koliko je on stariji od žrtve: u ovom slučaju, razlika je 35 godina. Na sudu je priznao krivicu i rekao da je nakon potvrđene trudnoće s njom i njenom majkom otišao lekaru i finansijski je zbrinuo.

- Kad sam je upoznao, nisam znao koliko tačno ima godina. Rekla mi je da ima 16, a njenu dob sam doznao kad je zatrudnela - pravdao se na sudu 49-godišnjak.

Kao olakšavajuće okolnosti sud mu je uzeo u obzir neosuđivanost, priznanje i kajanje te činjenicu da je pokazao brigu za 14-godišnjakinju i finansijski joj pomogao.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.