FILIP JE UBIO TROJICU DILERA I ONDA REKAO OVE 4 REČI: Cela Hrvatska je u ŠOKU posle ove ispovesti
Zavadlav je ubio troje ljudi iz automatske puške, Foto: Facebook printscreen

suđenje za ubistvo

FILIP JE UBIO TROJICU DILERA I ONDA REKAO OVE 4 REČI: Cela Hrvatska je u ŠOKU posle ove ispovesti

“Pretili su njegovom ocu koji je rekao da nema veze s tim, to je sve bilo zbog Filipovog brata Stane. Dolazio je neki visoki momak, jedno popodne je nekoliko sati čekao ispred ulaza”, kazao je svedok.

Objavljeno:

Danas je nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu, optuženom da je u januaru ove godine u Splitu zbog osvete iz automatske puške ubio trojicu muškaraca koji su navodno pretili njegovom bratu. U sredu je na splitskom Županijskom sudu odbio je da se izjasni o krivici.

Ročište je nastavljeno ispitivanjem novih svedoka.

Prvi je svedočio Zavadlavov sused Damir Š. kog je sreo dva dana pre trostrukog ubistva i pozvao na ručak.

” U toj porodici je stalno bilo nesuglasica. Filip je bio puno dobar, nije pušio, nije pio. Ostao sam u šoku kada sam čuo šta se dogodilo, nikako nisam mogao da zamislim da je to on učinio. Dva dana pre sreo sam ga, bio je u jako lošem fizičkom stanju. “Sve je propalo”, u suzama mi je rekao. Pozvao sam ga na ručak, bio je strahovito tih, očigledno se u njemu nešto događalo. Rekao mi je da ga je ostavila cura. Ja sam pokušao da mu objasnim da nije ni prva ni poslednja ni jedina. Ponudio sam mu da ga odbacim u bolnicu, ali on je izvadio četiri, pet vrsta tableta, rekao je da mu pomažu”, kazao je svedok koji je Filipa i njegovog oca i brata Stanislava sreo u kafiću Borsalino koji sat nakon pucnjave u Varošu, a prenosi Dalmatinski portal.

“Išao sam u Borsalinu da gledam rukomet. Čuo sam da je bila pucnjava u gradu, u kafiću je bio Filipov brat, bio je uznemiren, kao da je znao šta se dogodilo. Nakon nekog vremena ušli su Filip, njegov otac i čovek za kojeg sam posle saznao da je njihov socijalni radnik. Ubrzo su izašli, a ja sam osećao potrebu da se uverim da li je Filip uradio to o čemu svi pričaju. “Filipe moj, šta si učinio, ubio si tri čoveka”, rekao sam mu. “Nisam ja to učinio”, odgovorio mi je očigledno nesvestan šta je napravio. Bio je strahovito uzbuđen i nemiran, nije bio svoj. Došao je policajac i pitao ga da li je on Filip nakon čega mu je stavio lisice”, rekao je svedok.

Prisetio se i kako mu je dok je bio u kafiću prišao Filipov brat Stanislav.

– Iznenadilo me to, već su se vrteli snimci Filipa kako šeta po gradu s puškom. “Damire, jeste li videli šta se dogodilo, to je učinio moj brat Filip”, rekao mi je Stanislav – opisao je svedok.

Sudiji Višnji Strinić kazao je kako je Filip pokušavao da bude jastuk između oca i majke i kako su u porodici stalno bile razmirice.

– Bilo je to van pameti, deca ne bi mogla ući u kuću pa bi preskakali u svoj stan s mog balkona. Policija je često dolazila, evo i neki dan sam bio dati iskaz zbog nekakve paljevine u stanu – kazao je svedok koji se šokiran vestima iz Varoša zapitao: “Da sam ga taj dan kada je bio na ručku odveo kod psihijatra, možda se ovo ne bi dogodilo.”

U svom iskazu datom tužiocu Žarku Štrbcu kazao je kako mu se Filip požalio da su mu neke osobe stavile nož pod vrat, ali da nije zvao policiju.

“Rekao mi je i da nije spavao 15 dana i da je smršao 12 kila, što smo svi primetili. Rekao je i da je položio neke ispite i da očekuje ukrcavanje na brod”, dodao je svedok na današnjem suđenju.

Odgovarajući na pitanja tužilaca, naveo je i kako su dvojica dolazila do Filipovog stana.

“Pretili su njegovom ocu koji je rekao da nema veze s tim, to je sve bilo zbog Filipovog brata Stane. Dolazio je neki visoki momak, jedno popodne je nekoliko sati čekao ispred ulaza”, kazao je svedok.

Naveo je, kako prenosi Dalmatinski portal, i da je tu bio “onaj iz saobraćajne nesreće kraj škole koji je usmrtio učenicu”, očigledno aludirajući na ubijenog Juricu Torlaka koji je 2004. vozeći motor usmrtio osmogodišnju učenicu škole.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Dalmatinski portal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.