PLENKOVIĆ JE ZAMESIO POGAČU MIRA IZMEĐU SRBA I HRVATA: Pupovac slikovito objasnio šta čeka Srbiju i Hrvatsku
Milorad Pupovac, Foto: Beta/ Admir Buljubašić

UMERENI OPTIMIST(A)

PLENKOVIĆ JE ZAMESIO POGAČU MIRA IZMEĐU SRBA I HRVATA: Pupovac slikovito objasnio šta čeka Srbiju i Hrvatsku

Pupovac je uveren da u taj proces treba da budu uključeni i predstavnici Srbije

Objavljeno:

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac izjavio je danas da pomirenje Hrvata i Srba u Hrvatskoj nikad neće biti potpuno bez pomirenja Hrvatske i Srbije.

"Za jedan deo pomirenja nismo dovoljni mi u Hrvatskoj, zbog toga ne bi trebalo slati poruke koje tu mogućnost otežavaju, a pogotovo isključuju", istakao je Pupovac na pres konferenciji u centru Zagreba, ispred spomenika Petru Preradoviću.

"U Kninu na dan koji Hrvati doživljavaju kao dan pobede, a Srbi kao dan stradanja, pomešano je u brašno i vodu. Svi su, a najviše Plenković, dodali kvasac i prstohvat soli. To je ove godine bio kvasac mira. Započet je proces mešanja testa za pogaču pomirenja", rekao je Pupovac, prensoi portal index.hr.

On je istakao da je traumatično iskustvo Srba nakon ratova 90-ih veliko i da zato treba imati strpljenja.

"Moj zadatak nije da produbljujem traume i sukobe, moja zadatak je da stvaram pretpostavke za ovaj proces", rekao je Pupovac i ponovio da je uveren da u taj proces treba da budu uključeni i predstavnici Srbije.

Govoreći o Vukovaru, on je kazao da bi želeo da bude prostora i za komemoraciju stradanja Hrvata i za komemoraciju stradanja građana Vukovara srpske nacionalnosti.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.