OPA, HRVATI SE HVALE DA SU REZERVISALI MILION I PO DOZA VAKCINE PROTIV KORONE! Ovo su detalji
Vili Baroš izjavio da je Hrvatska potpisala predugovor kojim je rezervisala vakcine, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ OMER MESSINGER

MINISTAR BEROŠ

OPA, HRVATI SE HVALE DA SU REZERVISALI MILION I PO DOZA VAKCINE PROTIV KORONE! Ovo su detalji

"Novac nije problem kada se pojavi nova vakcina koja je relevantna, a do tada imamo dosta vremena i ispitivanja", zaključuje je on

Objavljeno:

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da je Hrvatska na evropskom nivou potpisala jedan predugovor, kojim je rezervisala oko milion i po doza vakcine za korona virus.

"Postoji nekoliko velikih inicijativa, za sada su dve najveće, od kojih je jedna na evropskom nivou, koje s različitim proizvođačima vakcina koji su u ovom trenutku otišli najdalje u njegovom ispitivanju, potpisuju predugovore. Na evropskom nivou, Hrvatska je potpisala jedan takav ugovor, gde smo rezervsali oko milion i po doza te nove vakcine. To sam potpisao pre dva dana", rekao je sinoć Beroš.

On je za HRT kazao da postoji još jedna globalna inicijativa za koju još nisu sigurni treba li da joj se priključe, a i svi predugovori imaju financijske akontacije.

"Novac nije problem kada se pojavi nova vakcina koja je relevantna, a do tada imamo dosta vremena i ispitivanja", zaključuje je on.

Kaže da bi vole da bude optimista, ali da nije siguran za koliko brzo će vakcina doći.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.