ŠTA MISLITE, ŠTA JE VEDRANA RUDAN NAPISALA O NOLETU? Kažu da je Đoković Balkanac, crnac i divljak!
Novak Đoković i Vedrana Rudan, Foto: Printscreen, EPA/Lukas Coch

ODBRUSILA ŽESTOKO

ŠTA MISLITE, ŠTA JE VEDRANA RUDAN NAPISALA O NOLETU? Kažu da je Đoković Balkanac, crnac i divljak!

Zanimljiv ugao

Objavljeno: 16:20h

Poznata hrvatska književnica Vedrana Rudan, poznata po britkom jeziku, stala je u odbranu Novaka Đokovića, posle problema oko korona virusa i otkazivanja Adria Toura.

Na svom sajtu poznata književnica objavila je priču o Noaku Đokoviću koju prenosimo u celosti.

- Đoković, najbolji teniser na svetu, i ekipa imali su krasan plan. Organizovaće susret velikih tenisera i pomoći ljudima na ovim prostorima da zaborave čemerne koronarne dane. Mislili smo da su iza nas. Teniseri su želeli i nekima pomoći. Sportska događanja bila su planirana kao humanitarna.

- Nažalost, projekt je propao. Razorila ga je korona. Svi svetski mediji kojima je uvek loša vest najveći mogući brejkingnjuz iskoristili su priliku i obrušili se na Đokovića. Ništa neočekivano. Na svakom Đokovićevom velikom meču oseća se mržnja koju u njegovom pravcu rigaju „belci“.

foto: Printskrin: Youtube/Sport klub

- Britanci koji sebe drže beljima od zahodske školjke okupane Domestosom Đokoviću zvižde kad god im se pruži prilika. I ne samo oni. Đoković jeste najbolji, to mu niko ne može osporiti, ali on je za zapadnjake pre svega „balkanac“ i „crnac“ i „divljak“.

- Hvataju ga za reč objavljenu na mrežama, sitne i krupne teniske i medijske ribe koriste svaku priliku da bi grizući Đokovića postale veće. Zadarska priča došla im je kao naručena.

- Je li oko „slučaja Zadar“ sve baš tako jasno? Treba li razapeti Đokovića? Imamo iskustva s koronom. Znamo ko je ko u toj priči. Lekari z n a j u, političari primaju k znanju, objavljuju ljudima, preporučuju ili naređuju mere. I to bi bilo to i to je već tako bilo.

- Koji su lekari u Beogradu jasno i glasno rekli i političarima i narodu da je korona po drugi put među Srbima, ili još preciznije, ona nije napustila Srbiju? Srpski lekari su ćutali. Znamo i zašto. Bili su izbori, ljude je trebalo zabaviti fudbalskom utakmicom i poslati glasnu poruku kako mirno i bez panike mogu otići na glasanje i izabrati Vučića.

- Šta su nama govorili hrvatski lekari? Ima li korone? I oni su ćutali. I kod nas su izbori. Kako govoriti ljudima o distanci, koroni, broju obolelih, kako zabranjivati susrete i sportska dešavanja kad živimo od turizma i još moramo na brzinu izabrati Plenkovića?

foto: EPA, Profimedia

- Nikako. Dogodio nam se „Zadar“ jer su prljavi lekari i prljavi političari zajedničkim snagama obmanjivali i građane Srbije i građane Hrvatske.

- Žao mi je sportista. Treba li uopšte naglasiti da ni Đokoviću, ni Ivaniševiću nije bila namera uvaliti bolest dečici i svima koji su se tamo našli jer vole sport?

- Ovo je trebao biti primer ljudima sa ovih prostora kako se ipak može učiniti nešto lepo i dobro za zajednicu i onda kad se udruže „Srbin“ Đoković i „Hrvat“ Ivanišević.

- Nažalost, korona je upropastila nešto što je moglo biti više od igre. Mi mali narodi imamo dva neprijatelja. Jedan je Zapad koji nas doživljava samo kao divljake i robove sposobne jedino da čiste njihova govna.

- Drugi su nam neprijatelj, mnogo veći, političari koji nas desetinama godina preko sistema ubijaju glađu, lažima, bešćutnošću, krađom, širenjem mržnje. Pa ti izaberi. Ili ostaj ovde, pa crkni, ili idi daleko, pa umri.

- Verujem da je Đokoviću teško, sigurna sam da će mu, ako bude ostao na vrhu, biti još teže. U belom svetu „crncu“ ne pomaže ni kad primi pehar u Vimbldonu. Naprotiv. Na tom tronu „crnac“ postaje crnja na koga se svaki „civilizovani“, zapadnjački pas sme posrati.

- Srećom, Đoković je žilav lik. Nemam nikakve veze s njim. Pa ipak, kad digne pehar u zrak, ja crnkinja osjećam se bolje - napisala je Vedrana Rudan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.