SRAMAN POTEZ ZAGREBA: Srbi u Hrvatsku MOGU jedino ovako! Slede kontra mere?
Zagreb / Ilustracija, Foto: Profimedia

ponižavajuće

SRAMAN POTEZ ZAGREBA: Srbi u Hrvatsku MOGU jedino ovako! Slede kontra mere?

Božinović je rekao da će taj štab doneti mere zaštite u skladu sa situacijom, a da će njima pokušati da zaštite zdravlje ljudi, ali i da ostave ekonomiju otvorenom

Objavljeno: 00:13h

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović je prokomentarisao situaciju sa korona virusom u regionu. Hrvatski ministar unutrašnjih Davor Božinović poslova je naveo da Krizni štab civilne zaštite redovno prati situaciju sa korona virusom i zemljama okruženja.

Božinović je rekao da će taj štab doneti mere zaštite u skladu sa situacijom, a da će njima pokušati da zaštite zdravlje ljudi, ali i da ostave ekonomiju otvorenom.

On je rekao da prema Bosni i Hercegovini i Srbiji nema potpune liberalizacije.

- Mi se nismo potpuno otvorili, osim za nekih 10 zemalja EU. I državljani BiH i Srbije moraju da imaju poseban razlog za putovanje u Hrvatsku - rekao je Božinović.

On je rekao da će se tek odlučivati o tome da li će biti dodatnih restrikcija prema tim zemljama.

- Još uvek ne mislimo da je situacija takva da bi iziskivala jednu takvu meru - pojasnio je Božinović.

On je rekao da je preporuka da se, osim ako ne postoji neka nužna potreba, ne putuje u zemlje gde je lošija epidemiološka slika.

- Mislim da je najvažnije što možemo da postignemo kroz javnu edukaciju, to je da uverimo ljude da ako ne postoji nužan razlog, da se suzdrže od putovanja - ističe hrvatski ministar policije.

Premijer Andrej Plenković je krajem maja potvrdio da Hrvatska potpuno otvara granice za turiste iz deset evropskih zemalja, međutim "preskočila" je zemlje regiona. Tako je granica za državljane Srbije ostala zatvorena za slobodno kretanje.

Odluka kojom je Hrvatska ukinula zabranu prelaska granice za deset zemalja, među kojima se nije našla Srbija, nije motivisana bilateralnim odnosom prema Srbiji, naglasila je ranije Ambasada Hrvatske u Beogradu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.