KOLINDA POKAZALA SREDNJI PRST NJEMU! Ceo region bruji o ovome, bivša predsednika ne haje zbog čina! (FOTO)
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: EPA/BOGDAN CRISTEL

SKANDAL

KOLINDA POKAZALA SREDNJI PRST NJEMU! Ceo region bruji o ovome, bivša predsednika ne haje zbog čina! (FOTO)

Inicijalna reakcija potekla je od Žane Gamoš, zamenice gradonačelnika Osijeka, koja se slikala sa dignutim srednjim prstom u vidu poruke Miroslavu Škori

Objavljeno:

On je izjavio da "silovana žena, ako zatrudni, o abortusu mora da se dogovori sa porodicom". Reakciju je među prvima podelila Kolinda Grabar Kitarović kontroverznom slikom.

Inicijalna reakcija potekla je od Žane Gamoš, zamenice gradonačelnika Osijeka, koja se slikala sa dignutim srednjim prstom u vidu poruke Miroslavu Škori.

- Pridružujem se svim ženama koje ovim "nepristojnim" činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti vekovima unazad. Prošlo je vreme kad je žena sjedila u ćošku i čekala šta će "baja" reći. Uvek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uslovljavanja, posebno u najosjetljivim životnim situacijama poput silovanja. Za to i ja u znak podrške dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju - rekla je za Jutarnji list.

Tako se u Hrvatskoj rodio pokret #svogatijelagospodarica i žene masovno dele slike sa dignutim srednjim prstom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.