STAFORD UGRIZAO DETE ZA OBRAZ! Pas skočio na mališana ispred škole
Foto: Shutterstock

horor

STAFORD UGRIZAO DETE ZA OBRAZ! Pas skočio na mališana ispred škole

Tužiteljstvo vlasnika kućnog ljubimca iz okolice Splita tereti za dovođenje u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom, a ako mu se i sudskim putem dokaže krivnja, preti mu višegodišnji zatvor

Objavljeno:

Nešto više od sedam meseci nakon što je američki staford terijer ugrizao za obraz dete na ulici tokom velikog školskog odmora, splitsko opšitnsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv neopreznog 59-godišnjeg vlasnika psa.

Tužiteljstvo vlasnika kućnog ljubimca iz okolice Splita tereti za dovođenje u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom, a ako mu se i sudskim putem dokaže krivnja, preti mu višegodišnji zatvor.

Prema optužnici, događaj je bio 28. oktobra 2019. godine u jednom mestu na području Splitsko-dalmatinske opšitne u neposrednoj blizini osnovne škole. Naime, u kobno vreme školarci su imali veliki odmor i oni kao i svakog dana do tada, napustili prostor škole i hodali nogostupom kroz mjesto. Pritom su prolazili između škole i porodične kuće čije je dvorište čuvao američki staford terijer, a koji je imao svoj smeštaj u dvorišnoj garaži s otvorenim vratima i slobodno se kretao okolo. Osim što pas nije bio vezan jer je bio u dvorištu, bio je bez brnjice, ali i nadzora jer se slobodno šetao i neograđenim prostorom te po javnim površinama oko kuće.

foto: EPA/Luca Zennaro

Pas je u jednom trenutku, iz samo njemu znanog razloga, otkrivaju iz tužiteljstva, neadekvatno regaovao i ugrizao 11-godišnje dete za desni obraz. Lekari su djetetu konstatovali duboku ugriznu ranu, no srećom, bila je lakša povreda.

Zbog gore navedenog, za tužiteljstvo je vlasnik psa između ostaloga postupa protivno čl.51.st.2. Zakona o zaštiti životinja te čl. 5. st.5.i 6 te čl.8 Pravilnika o opasnim psima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.