HRVATI U PANICI: Očajne izbeglice hrle ka njihovoj granici! (FOTO)

Zbog mađarskog zida

HRVATI U PANICI: Očajne izbeglice hrle ka njihovoj granici! (FOTO)

Autobusi koji prevoze migrante iz Preševa ka granici Mađarske i Srbije od pre nekoliko sati preusmeravaju se na granicu s Hrvatskom
Objavljeno: 11:13h

Autobusi koji su prethodnih dana prevozili migrante iz Preševa ka granici Mađarske i Srbije od pre nekoliko sati preusmeravaju se na Šid i granicu s Hrvatskom. Na autobusima koji čekaju polazak na stanici u Preševu promenjena je tabla i na njima piše "Šid" i "Hrvatska".

Do promene rute kretanja autobusa s migrantima došlo je zbog zatvaranja graničnog prelaza između Srbije i Mađarske. Usled zatvaranja granice u ponoć stotine migranata ostalo je zarobljeno u pograničnom području u blizini Preševa.
Nakon zatvaranja granice Srbije sa Mađarskom, na društvenoj mreži Fejsbuk osvanula je grupa pod nazivom "Izbegavajte Mađarsku - vesti o izbeglicama" (Aviod Hungary - Migration news).
Na stranici su objavljene fotografije mapa s alternativnim rutama. Te fotografije mogu se videti i na makedonskoj granici jer njih volonteri dele izbeglicama koje tek ulaze u Srbiju.
Na stranici je objavljeno nekoliko mapa na kojima se prikazuju alternativni pravci koji se preporučuju izbeglicama, a jedna od ruta vodi i preko Hrvatske, preciznije preko Slavonije.
Inače, Mađarska od ponoći primenjuje aneks zakona o granici prema kome je za ilegalni prelaz predviđena zatvorska kazna od tri godine. Granice između Srbije i Mađarske zatvorena je i fizički. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media