UHAPŠENA ŽENA TOMISLAVA KARAMARKA! Hrvatska u velikom šoku, akcija policije je U TOKU
Žena Tomislava Karamarka je uhapšena, Foto: EPA/ANTONIO BAT

počeo je pretres

UHAPŠENA ŽENA TOMISLAVA KARAMARKA! Hrvatska u velikom šoku, akcija policije je U TOKU

Kako podseća Jutarnji, upravo je afera sa firmom Drimia 2016. godine bila razlog zbog koje je pala Vlada Tihomira Oreškovića.

Objavljeno:

U ranim jutarnjim satima istražitelji PNUSKOK-a su počeli pretraživati poslovne prostore firme Drimia Ane Karamarko, supruge bivšeg potpredsednika Vlade i bivšeg čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Kako Jutarnji list nezvanično saznaje, Ana Karamarko je uhapšena zbog sumnji da je iz svoje firme Drimia izvukla oko 400.000 kuna preko faktura za nepostojeće usluge.

Pretres je i dalje u toku, a osim nje osumnjičeno je još 36 osoba, a terete se za izvlačenje novaca iz firmi i utaju poreza tešku nešto više od 20 miliona kuna.

Navodno je reč većoj akciji koju vodi USKOK, a ispred tvrtke Drimia na Novoj Vesi primetili smo kako istražitelji PNUSKOK-a ulaze u zgradu te unutra pregledaju dokumentaciju.

Kako podseća Jutarnji, upravo je afera sa firmom Drimia 2016. godine bila razlog zbog koje je pala Vlada Tihomira Oreškovića. Naime tada se otkrilo da je firma poslovala i sa lobistom mađarskog MOL-a s Josipom Petrovićem.

Komisija za sprečavanje sukob interesa zaključila je tada kako je Tomislav Karamarko, u tom trenutku prvi podpredsednik Vlade, u sukobu interesa zbog poslovne veze svoje supruge i čoveka koji radi za MOL, i to u kontekstu hrvatske arbitraže s mađarskom naftnom kompanijom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.