10 razloga zašto je skroz kul letovati u Hrvatskoj: Razlog broj 7 će nagovoriti sve muškarce (VIDEO) (FOTO)
Foto: Fonet/AP

razbijanje predrasuda

10 razloga zašto je skroz kul letovati u Hrvatskoj: Razlog broj 7 će nagovoriti sve muškarce (VIDEO) (FOTO)

Voleli ili ne voleli Hrvate, stvari ovako stoje: jedna od najlepših obala Evrope nam je nadomak ruku. Letovanje u "lijepoj njihovoj" nije strašan usud, naprotiv

Objavljeno: 16:11h

1. Incidenti nisu obavezni Mnogo je primera ljudi koji su letovali u Hrvatskoj i koji nisu imali neprijatnost zbog činjenice da su iz Srbije. Čini se da su priče da vas odmah, čim prepoznaju akcenat i naglasak, napadnu, prenaduvane.

foto: Printscreen Youtube

Neprijatne trgovce i ugostitelje možete sresti i u Crnoj Gori (naročito tamo), i u Grčkoj. Kada ste poslednji put čitali da je neko iz Srbije napadnut u Hrvatskoj. Ipak, ruku na srce, kažu da su pojedini delovi zemlje, naročito Istra, "operisaniji" od nacionalizma, pa su možda bolji izbor za putovanje od ostatka.

foto: Profimedia

Ipak, ima i onih koji imaju samo pozitivna iskustva, od Rovinja do Dubrovnika. I da, niko ne kaže da će vas dočekati raširenih ruku, ali vremena se menjaju, i hajde da ne budemo robovi predrasuda, nacionalizma i ratnih uspomena! 2. Prelepe i čiste plaže Ne može da se ne kaže da je hrvatska obala prelepa, i da tamo nećete naići na prljave plaže ili prljavo more. Govori se da su odavno ispred nas, ali i mnogih zemalja u okruženju, kada je kultura prema životnoj sredini u pitanju. Uostalom, slike govore za sebe.

foto: AP
foto: AP

3. Barem nismo najomraženiji

foto: Giphy

Svaki hrvatski ugostitelj više voli Srbina koji će da obrne turu u kafani, nego Austrijanca ili Čeha koji će da kupi 200 grama lubenice. (Česi su posebno omraženi). Da toga nisu svesni ne bi ni pokretali kampanje u Srbiji, gde je Hrvatska predstavljena kao "tako lepa", i "tako blizu". Ozbiljan provod za male pare: Ovo su najjeftinija i najbliža letovališta za mlade Srbe (VIDEO) 4. Vežbanje jezika Ako baš ne želite da vas provale, možete da pričate na engleskom, i time vežbati svoje veštine. Zar to nije spajanje lepog i korisnog?

foto: Giphy

5. Avantura Ajde recite zar neće i adrenalin malo da proradi posle svih onih priča o neprijateljstvu tamošnjih domaćina. Ok, mnogi na letovanju vole da se opuste, ali ima nas raznih. Neke pokreće adrenalin, pa je ovo svojevrsni Survajver!

A možete i da budete "undercover" Srbin, pa da vežbate i prikrivanje, poput tajnog agenta. Kome treba bandži džamping? 6. Ljubitelji GOT imaju poseban razlog

foto: AP

Ljubitelji planetarnog hita "Igra prestola" znaju da je Dubrovnik mesto gde se snima ova mega popularna serija.

foto: Fonet

Zato je turizam u Dubrovniku procvetao, a priznaćete da je vatrenim fanovima veliki gušt da prošetaju Kraljevom lukom (ne kao Sersi nadamo se), da se nađu na mestima gde su se snimale legendarne scene ove serije, a već smo sigurni da tursitički vodiči napamet znaju gde su se snimale koje.

foto: Giphy

7. Hrvatice vole Srbe Šta vas briga ako vas prodavac lubenica gleda mrko - lepa Hrvatica neće. Ako mislite da ne vole Srbe reći ćemo vam samo - Severina?! Nikolina Pišek! Molim?

foto: DraganaUdovičić/DamirDervišagić

8. Dijeta Da, cene su mnogo veće u Hrvatskoj nego u npr. Grčkoj. Ali dve stvari idu u korist ovom tekstu. Grci su upravo povećali PDV, pa će i cene ići na gore. I da, staju na put "paradajz turizmu" pa više nećete moći da nosite paštete i salamice na letovanje.

foto: Profimedia

Tako da letovanje u Hrvatskoj može biti svojevrsna dijeta. Uz plivanje - to je recept za top formu. Evo recimo za devojke - nije fora da budete riba na letovanju, već da se sa letovanja vratite kao bomba. Hrvati prodaju dinosauruse - i to panirane! (FOTO) 9. Muzikica kulturiška Umorni ste od turbo folka? Recimo da na crnogorskoj obali obavezno "trešte" Cecini i Lukasovi hitovi. E sad, zamislite da pijete vince uz Džibonija i Olivera. Dobro, nije baš za sve, ali oni koji vole - baš će uživati.

foto: Fonet

10. Zrće Poslednji razlog je jednostavno - Zrće, plaža o kojoj se ozbiljno priča u celom svetu kao o ozbiljno dobrom mestu za ozbiljno dobar provod. Uverite se i sami:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.