VASPITAČICA ZARAŽENA KORONAVIRUSOM: Panika u VRTIĆU, deca moraju u izolaciju!
Ilustracija, Foto: Profimedia

slučaj iz susedstva

VASPITAČICA ZARAŽENA KORONAVIRUSOM: Panika u VRTIĆU, deca moraju u izolaciju!

Budući da u vrtićima i dalje funkcionišu dežurstva zamolila je da decu dovedu u drugi objekat

Objavljeno:

Vaspitačica jednog zagrebačkog vrtića pozitivna je na koronavirus o čemu je roditelje izvestila direktorka.

Budući da u vrtićima i dalje funkcionišu dežurstva zamolila je da decu dovedu u drugi objekat.

- Poštovani roditelji,u vezi sa pozitivnim nalazom na koronavirus naše vaspitačice sprovedeni su svi koraci epidemiološke zaštite i očekuje se rešenje više sanitarne inspektorke koja će biti stavljena na internet stranicu vrtića. Vrtić mora sprovesti upravne mere koje se odnose na zabranu delatnosti u centralnom objektu do sprovođenja protivepidemijske mere dezinfekcije prostora te mere samoizolacije za određene osobe. Ukoliko imate potrebe za boravkom deteta u vrtiću molimo vas da decu dovedete u pomoćni objekat gde ćemo organizovati vaspitno-obrazovni rad, stoji u objavi direktorke.

Večernj list je upit o navedenom slučaju, ali i o prethodnom slučaju zaraze u zagrebačkom vrtiću, poslao hrvatskom ministarstvu zdravlja, a dobili su sledeći odgovor:

- Što se tiče broja testirane dece i broja dece u samoizolaciji upućujemo Vas na Hrvatski zavod za javno zdravlje koji vodi kumulativne brojčane evidencije. Što se dece tiče, Ministarstvo zdravlja još jednom ponavlja apel svih stručnjaka da se izrazito pazi pri iznošenju bilo kakvih informacija vezanih za decu i maloletnike u javnost jer moramo poštovati njihovu privatnost iznad svega. Tim povodom je govorila i poverenica za zaštitu prava dece na konferenciji za štampu. Što se tiče 119 porodica, Ministarstvo zdravlja ponavlja kako se u zajedničkoj suaradnji oslanjamo na struku i na epidemiologe koji rade svoj posao. Rade uz velike napore i veliki trud te izdaju prioritete koje ostali moraju poštovati. Kontrole se sprovode, i dalje će se postupati u skladu sa pravilima, poručili su iz ministarstva. Odgovor na upit iz Hrvatskog zavoda za javno zdravlje nisu dobili.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.