RADNIK VODOVODA SNIMLJEN KAKO TRAŽI MITO: Čoveka koji ga je razotkrio PRIJAVILI POLICIJI
Kadar iz emisije, Foto: Provjereno / Nova TV

skandal u hrvatskoj

RADNIK VODOVODA SNIMLJEN KAKO TRAŽI MITO: Čoveka koji ga je razotkrio PRIJAVILI POLICIJI

Nakon što je mladoj porodici pukla vodovodna cev, a kvar bio saniran, radnik vinkovačkog vodovoda ponudio je ''rešenje'' za potencijalno visok račun za vodu

Objavljeno:

Na vinkovačkom području u Hrvatskoj zbog dotrajale vodovodne mreže i čestih kvarova i pucanja cevi na teren izlaze radnici Vodovoda.

Dugo se govorilo o tome kako neki od radnika iznuđuju od korisnika novac u zamenu za manje račune, no to je sada prvi put zabeleženo na snimku koji će objaviti emisija Provjerenog.

Nakon što je mladoj porodici pukla vodovodna cev, a kvar bio saniran, radnik vinkovačkog vodovoda ponudio je ''rešenje'' za potencijalno visok račun za vodu.

– Ti da pišeš žalbu, to ti je oko tri i po hiljade kuna, oni ti mogu skinuti hiljadu, a dve i po mesečno da plaćaš, sad ću ja bubnut' 350 kuna dug plus normalnu ratu. A mogu ti ja dati svoju metodu, daš meni 1000 kuna i rešeno sve. Dobro meni, dobro tebi – ponudio je radnik vinkovačkog vodovoda Stanku Miličeviću.

Međutim, Miličević nije imao novac i, kako kaže, ne bi mu ga dao ni da je imao.

– Ja mogu to zavlačiti dok mali ne očita i neke stvari. Ja sam jutros uzeo od šefa sa stola, on i ne zna, eto toliko ti mi možemo izaći u susret – nastavlja i dodaje:

– Nisam ti samo ja, ima njih više, svako bi svoj deo, sve ti je to jasno.

Miličević je celi razgovor snimio i pokazao ga poslovođi radnika koji mu je prethodno u SMS poruci priznao kako je upoznat s time.

– Pokazao sam mu snimak i čovek nije mogao verovati šta vidi. Pravnik je isto tako predložio da je sve na meni, bilo što da pokrenem, privatnu tužbu protiv njega, bilo kakav proces da će on odmah dobiti otkaz – priča Miličević.

Tada se dogodilo nešto neočekivano, Stanko Miličević prijavljen je policiji jer je navodno pretio da će snimau objaviti u medijima.

– Ta ista dobro organizovana ekipa koja je od mene pokušala iznudit' novac okrenula je priču na svoju stranu i mene prijavila policiji da sam ja hteo iznudit' novac, odnosno da sam primio hiljadu kuna – istaknuo je.

Vinkovački vodovod kazao je za Provjereno kako je protiv njihovog radnika u toku disciplinski postupak dok je poslovođa svoj SMS opravdavao krivim kontekstom.

Sam direktor Vodovoda Ivan Rimac priznao je kako to nije izolovani slučaj i kako radnik u tome nije sam.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.