MAJKA UBICE IZ SPLITA O SINU JE PRIČALA SVE NAJGORE: I ranije su završili na sudu, OVO IM JE UNIŠTILO ŽIVOT
Filip nije govorio sa majkom, Foto: Facebook prinstcreen

STRAŠNO ODRASTANJE

MAJKA UBICE IZ SPLITA O SINU JE PRIČALA SVE NAJGORE: I ranije su završili na sudu, OVO IM JE UNIŠTILO ŽIVOT

Tamo je dala svoj iskaz protiv Filipovog brata kojeg je prijavila za pretnje smrću,

Objavljeno:

- Imam i Filipa, starog 24 godine, koji ne živi s nama, unajmio je stan negde u Spinutu, ali ne znam gde. S njim gotovo da nemam kontakta jer je, nažalost, i on psihopata - rekla je Etel Zavadlav pre deset meseci, u martu prošle godine na Županijskom sudu.

Tamo je dala svoj iskaz protiv Filipovog brata kojeg je prijavila za pretnje smrću, javlja Slobodna Dalmacija.

U postupku protiv mladića bio mu je određen istražni zatvor u kojem je bio tri meseca, od marta do juna. U aprilu prošle godine je Opštinsko državno tužilaštvo podiglo optužnicu u kojoj ga terete da je 15. marta u stanu uzeo majčinog psa i hteo da ga izvede u šetnju, a kad mu je ona rekla da ostavi psa, zapretio joj je da će ju zaklati na spavanju.

Zbog te pretnje ga je i prijavila, no suđenje je odloženo nekoliko puta jer se na sudu nisu pojavljivali. Kako neslužbeno saznaje Slobodna Dalmacija, mladić se nalazi na odvikavanju u Crnoj Gori.

foto: Facebook

Etel je u svedočenju objašnjava porodičnu situaciju. Rekla je da se dva puta udavala i da ukupno ima petoro dece iz ta dva braka. Za Filipa je rekla da je psihopata, no nije precizirala zašto to misli o svome sinu.

Za mlađeg sina, kojeg je i prijavila, je rekla da je sve bilo idilično, dok pre više od godinu dana u "njegov život nije došla ta strašna i grozna droga od koje je jednostavno poludeo".

- Ja sam ga obožavala i on je voleo mene i tako je bilo sve do 2017. godine, odnosno dok se nije počeo drogirati. U leto je bio na nekom festivalu, tamo je počeo konzumirati drogu, i kad se vratio, počele su katastrofe, vratio se kao druga osoba i završio je u bolnici. Kad je izašao, nije želeo nastaviti lečenje ni u ambulanti ni u komuni, iako je stalno obećavao da će to da uradi - rekla je.

- Nikad ranije nije bio prema meni fizički nasilan niti mi je pretio. Ovo sam prijavila jer mi nije svejedno, njegovo se stanje stalno menja i nije nemoguće da bi te pretnje mogao i realizovati. On živi u svetu u kojem je klanje ljudi postalo normalno. Pokojnog su Gorana Vidića (18-godišnjak koji je ubijen na splitskoj Zapadnoj obali u novembru 2016. godine, a zbog čega je 20-godišnji Karlo Gustav Krivec pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora – nap. a.) zaklali, a on je bio njegov prijatelj. Bio je i u društvu porodice Vrkić, a u toj je porodici brat brata zaklao (Drago Vrkić osuđen je pravomoćno na šest godina zatvora za ubistvo brata Borisa u julu 2015. godine u splitskoj Radunici – nap. a.). Zato govorim da je to u njihovom svetu normalno i normalno je da sam se prepala, ali više za njegov život nego za svoj, jer on se ponaša tako da provocira ljude. Može se dogoditi da uđe u situaciju u kojoj će neko njega ubiti - ispričala je prošle godine pred sudijom majka.

Bila je i zadovoljna što joj je sin u istražnom zatvoru.

- Mora tamo ostati jer njemu se mora pomoći da se leči. Moj stariji sin (onaj zbog kojeg je navodno Filip i krenuo u pokolj, op. a) takođe je evidentirani narkoman. Predlažem da se njega prisili na lečenje jer bilo koja kazna bez lečenja neće ostvariti svrhu - rekla je tad.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.