KOLINDIN PAKLENI PLAN! Hrvatska bruji o njenoj ZAVERI!
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: EPA/Valda Kalnina

izgubila trku

KOLINDIN PAKLENI PLAN! Hrvatska bruji o njenoj ZAVERI!

Nakon prvog kruga HDZ je izvukao ono zadnje oružje

Objavljeno:

Kolinda Grabar Kitarović ima ozbiljnu ambiciju da se kandiduje za predsednicu HDZ-a. Takav plan bi još i držao vodu da iz kampanje nije izašla ne samo kao poražena, nego i ponižena osoba. A iako se u HDZ-u traže krivci za takav poraz, ipak bi bilo najpoštenije priznati da je njemu doprinela sama Kolinda nizom izjava, gafova, lutanja, pa čak i neistina koje je govorila. Ponizila je i diskreditovala samu sebe.

Nakon prvog kruga HDZ je izvukao ono zadnje oružje: stavili su joj križić oko vrata, pozivali se na domoljublje, plašili povratkom komunista, organizovali autobuse u BiH. Ali ni to nije upalilo iako je Grabar Kitarović osvojila respektabilnih 930.000 glasova.

HDZ jeste u problemu, ali Kolinda očito nije rešenje. Andrej Plenković kaže da će analizirati kakav se to fenomen događa pa građani nisu većinski glasali za njih, pogotovo oni u gradovima.

A „fenomen“ je jednostavan i na njega smo višekratno upozoravali u ovoj kolumni. Plenkovićev HDZ gubi glasove desnice, a nije to uspeo da nadoknadi u centru. Jer umereni birač, uprkos evropskom Plenkijevom licu, ne trpi netransparentnost, napade, branjenje ministara duboko ogrezle u afere, koalicije s onima optuženim za korupciju i ratne zločine, izbegavanje reformi javne uprave, zdravstva, pravosuđa. A sve je to Plenković radio i začinio dozom bahatosti.

Kolinda jednostavno tu ne može pomoći. Paradoksalno, više će pomoći predsednik Zoran Milanović da se deo desnijih birača okrene HDZ-u bojeći se da „crveni“ ne preuzmu i Banske dvore i Pantovčak.

Bonus video

(Espreso.co.rs/24 sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.