KOLINDA NIKAD NIJE DOŽIVELA OVAKVE UVREDE: Svi u Hrvatskoj su iznenađeni zbog ove reči koja ima veze sa SRBIMA
Kolinda Grabar Kitarović pozvala je birače da joj daju poverenje za novi predsednički mandat, Foto: Youtube printscreen

predizborni skup

KOLINDA NIKAD NIJE DOŽIVELA OVAKVE UVREDE: Svi u Hrvatskoj su iznenađeni zbog ove reči koja ima veze sa SRBIMA

Hrvate u BiH Grabar-Kitarović je podsetila da je poslednjih pet godina stajala uz njih i borila se za njih, što nije bilo lako s obzirom na to da su tokom 15 godina njeni prethodnici ostavili "pustoš krivih politika"

Objavljeno:

Kandidatkinja za predsednicu Kolinda Grabar - Kitarović juče je u Imotskom pozvala birače da joj daju poverenje za novi predsednički mandat, zahvalila je brojnim braniteljima iz Imotskog koji su učestvovali u obrani Hrvatske i BiH, a hrvatskom narodu u BiH je poručila da će se boriti za njihova prava.

RTL javlja da su Grabar-Kitarović u Imotskom dočekali i uvredljivi leci na kojima je fotografija rukovanja nje i srpskog predsednika Aleksandra Vučića, uz natpis "Četnikuša - izdajica hrvatskog naroda".

foto: Youtube printscreen

Rekla je kako joj je u Splitu, gde je popodne održala predizborni skup i družila se s građanima, posebno drago bilo vidjeti "milu trobojnicu i hrvatski barjak", koji niko nikad više neće skinuti s Marjana ili bilo kojeg drugog dela Hrvatske.

Istaknula je važnost pružanja potpore Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini i hrvatskom narodu u BiH jer, rekla je, "mi smo jedno srce i jedna duša i niko nas ne može razdvojiti".

"Posebno hvala gradonačelnicima Imotskog i Posušja, svim državnim zvaničnici te ministru obrane Damiru Krstičeviću s kojim sam pet godina blisko radila na uspostavi sustava domovinske sigurnosti. Hrvatske su granice danas sigurne, ali ono što nikada ne bismo želeli je podizati prepreke ili žice prema BiH u kojoj živi naš hrvatski narod kao autohtoni, jednakopravan, konstitutivni narod BiH čija je to druga domovina", kazala je Grabar-Kitarović.

Zahvalila se i braniteljima iz Imotskog podsetivši koliko veliki broj ih je učestvovao u obrani Hrvatske i BiH od velikosrpske agresije tokom Domovinskog rata. S posebnim se pijetetom zahvalila i porodicama poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civila i svima koji su na bilo koji način položili žrtvu na Oltar domovine, omogućivši nam hrvatsku budućnost.

Boriću se za prava hrvatskog naroda u BiH

Hrvate u BiH Grabar-Kitarović je podsetila da je poslednjih pet godina stajala uz njih i borila se za njih, što nije bilo lako s obzirom na to da su tokom 15 godina njeni prethodnici ostavili "pustoš krivih politika".

No, dodala je predsednička kandidatkinja HDZ-a Grabar-Kitarović, to je činila svim srcem, a to će činiti i dalje. "Borit ću se za prava hrvatskog naroda u BiH, da budu istinski jednakopravni i da sami biraju svoje političke, a ne samo etničke predstavnike, da imaju sve mogućnosti kao i svi ostali u BiH", naglasila je.

"Boriću se i za BiH da što pre uđe u članstvo EU-a. To će omogućiti bolji život za sve u BiH, ali i još snažniju povezanost Hrvata s dve strane ove granice koju sada moramo prelaziti. Preduslov tome je konstitutivna i svaka druga jednakopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda, a ne manjine. Neću dopustiti nikakvu majorizaciju, nikakvo vređanje, već ću se boriti da se čuje vaš glas i da vi zajedno s ostalima odlučujete o sudbini BiH", rekla je na predizbornom skupu u imoćanskom Gradskom kinu.

Treću poruku Grabar-Kitarović je uputila svima u Imotskom i svim Hrvatima u svetu, rekavši da su dobrodošli u Hrvatsku koja nije savršena, ali neka ne odustaju od Hrvatske, a ni ona neće dopustiti vraćanje na staro, podele, pesimizam, malodušje, nego će nastaviti putem zajedništva i okupljanja Hrvata u celom svetu.

Upravo je okupljanje njena četvrta poruka biračima kojima je večeras rekla kako je shvatila njihovu poruku u prvom krugu i svesna je da su nezadovoljni s puno toga u državi.

"Nisam ni ja zadovoljna. Puno smo toga postigli u ovih pet godina. Kada sam preuzela predsedničku dužnost, Hrvatska je bila gotovo na kolenima, pred bankrotom, tolike podele i ta strašna politika 'mi ili oni'. To ne smemo više nikada dopustiti. Za mene ne postoje 'moji ili nečiji drugi birači', ne postoje levi, desni, konzervativni, liberalni. Postoje hrvatski birači koji će prepoznati najbolji program za razvoj - porodica, zajednice, domovine, za snažnu, jaku, ponosnu, samosvesnu Hrvatsku koja će voditi, a ne slediti i to je moj program", kazala je Grabar-Kitarović koja se bori za novi predsednički mandat.

Opet govorila o novom hrvatskom domoljublju

Obećala je da će narod nastaviti slušati i nikada ga neće deliti te će ih uvek okupljati jer smo samo zajedno jači.

Na kraju je izrazila uverenje da će nastupajuća 2020. godina početi novim hrvatskim domoljubljem, koje se ne očituje samo u isticanju crveno-belih kvadratića nego doista znači ljubav, rad, prosperitet za svakog pojedinca i porodice.

"Pružimo ruku jedni drugima, recimo ne podelama, okupimo se oko naše Hrvatske, izađimo na izbore 5. siječnja, krenimo zajedno i neka to bude još jedan novi dan hrvatske pobjede", poručila je Grabar-Kitarović okupljenima na skupu u Imotskom. Biračima je poručila da na glasačkom listiću zaokruže broj 2 s njenim imenom, kao V (victory), kao pobeda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.