NAVIJAČI KOJI SU NAPALI SRBE TOKOM ZVEZDINE UTAKMICE USKORO PRED SUDOM: Podignuta optužnica!
Kafana u kojoj se odigrao napad, Foto: Youtube printscreen / AlJazeera Balkans

napad u uzdolju

NAVIJAČI KOJI SU NAPALI SRBE TOKOM ZVEZDINE UTAKMICE USKORO PRED SUDOM: Podignuta optužnica!

Svi napadači pripadaju navijačkoj grupi "Torcida" splitskog fudbalskog kluba Hajduk

Objavljeno:

Opštinsko državno tužilaštvo u Šibeniku podnelo je Opštinskom sudu optužnicu protiv 15 hrvatskih državljana koji su 21. avgusta u Uzdolju napali građane srpske nacionalnosti dok su u kafiću gledali utakmicu, saopštilo je danas hrvatsko Državno tužilaštvo.

Svi napadači pripadaju navijačkoj grupi "Torcida" splitskog fudbalskog kluba Hajduk. Optužnica je podignuta protiv četvorice 19-godišnjaka, dvojice 21-godišnjaka, četvorice 23-godišnjaka, dvojice 25-godišnjaka, dvojice 29-godišnjaka i jednog 28-godišnjaka zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda, prenosi Index.

Oni se terete da su 21. avgusta oko 22.15 sati sa više automobila došli do kafića u Uzdolju, znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate utakmicu Crvene zvezde.

Maskirani fantomkama, majicama i maramama i naoružani raznim drvenim i metalnim predmetima, štapovima i sa mačetom u rukama ušli su u kafić u kojem su bili vlasnica i 18 srpskih gostiju, među kojima i deca. Uz razne pogrdne reči i psovke, razbijali su inventar i daskama, štapovima i mačetom fizički nasrnuli na prisutne goste, a nakon toga pobegli.

Petoro Srba, među kojima i jedno dete, zadobili su telesne povrede, a šteta pričinjena vlasnici se procenjuje na iznos od oko 25.000 kuna (oko 3.360 evra).

U optužnici je predloženo da se desetorici okrivljenih produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.