VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U TOKU, UHAPŠENO 30 LJUDI! Povezani su sa ZEMUNCIMA, ŠKALJARCIMA I KAVČANIMA!
Policija Hrvatske, Foto: Youtube printscreen

dolijali

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U TOKU, UHAPŠENO 30 LJUDI! Povezani su sa ZEMUNCIMA, ŠKALJARCIMA I KAVČANIMA!

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji list, uhapšeno je oko 30 osoba

Objavljeno:

S ranim jutarnjim satima policija je širom Hrvatske počela realizaciju velike akcije razbijanja kriminalne grupe koja se bavila izradom dokumenata za neke od najopasnijih kriminalnih grupacija u Evropi.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji list, uhapšeno je oko 30 osoba, a hapšenja se sprovode na području Zagreba, Karlovca, Zadra ali i drugih gradova.

Sumnja se da su pripadnici ove grupe iz Hrvatske nabavljali i izrađivali originalne pasoše za pripadnike srbijanskog Zemunskog klana, te pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana.

Reč je o grupacijama s kojima se povezuje više desetaka mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji, akciju su policija i Državno tužilaštvo planirali oko godinu dana, da bi se danas ujutro krenulo u sinkronizovana hapšenja prema nizu osoba, od koje su neke smatrane opasnim.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji, osoba koju policija sumnjiči da je bio glavni šef grupe je N.S.(49) koji je jutros uhapšen na području Kozari boka.

Takođe, kako saznaju, u akciji je uhapšeno i nekoliko policajaca za koje se sumnja da su pripadnicima grupe iz policijskoga informativnoga sistema odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodno da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.