KOLINDA SE BAVI CRNOM MAGIJOM?! Šta se krije iza MISTERIOZNOG broja 11 i zašto je BAŠ NJEGA odabrala?!
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Beta

SVESNO ILI NESVESNO?

KOLINDA SE BAVI CRNOM MAGIJOM?! Šta se krije iza MISTERIOZNOG broja 11 i zašto je BAŠ NJEGA odabrala?!

Otkud fascinacija zapadnjačkih okultista, a i hrvatske predsednice, svesno ili nesvesno, jedanaesticom?

Objavljeno:

Kada ste već mislili da prilike u Hrvatskoj ne mogu postati uvrnutije nego što trenutno jesu, aktuelna hrvatska predsednica krenula je u kampanju po još jedan mandat 11.11. u 11 sati i 11. minuta. Datum i vreme nisu odabrani slučajno, slažu se svi sagovornici iz redova dobrih poznavatelja okultizma, numerologije, astrologije i kabale, pišu mediji u Hrvatskoj.

Ovaj datum imao je mistično i transformativno značenje još iz vremena drevnih naroda koji su naseljavali prostore Evrope.

foto: EPA/ABIR SULTAN

Broj greha i broj znanja

Sam se broj 11, pod kojim je vrlo transparentno aktuelna predsednica odlučila da krene u bitku za novi mandat, različito posmatra u brojnim religijskim i magijskim učenjima. U hrišćanstvu je na primjer 11 broj nesavršenstva, a prema nekim tumačenjima izdajnik Juda Iškariotski bio je 11. apostol. U zapadnoj gnostičkoj tradiciji 11 ima puno bolji položaj. Istovremeno, on je broj greha i broj znanja, odnosno grešnog znanja.

– Jedanaestica je veoma važan broj u zapadnom okultizmu, posebno u učenjima Zlatne zore i tajnih društava koja su iz nje proizašli. Često ga favorizujea i britanski magičar Alister Krouli (Alister Crowley) koji u jednom od svojih spisa kaže „moj broj je 11 i svih onih koji su samnom“. Krouli 11 zove i brojem magije. Jedanaest je bio omiljeni broj pesnika i političara Gabrielea D’Anuncija (D’Annunzi) koji je kazao da je „taj broj drag njegovom praznoverju“. Zbog toga je osvojio Rijeku 11. septembra 1919. – kaže književnik i lingvist Boris Perić koji je okultnu simboliku proučavao za potrebe svog mističnog romana „Zagabrijel“.

Otkud fascinacija zapadnjačkih okultista, a i hrvatske predsednice, svesno ili nesvesno, jedanaesticom? Odgovor treba potražiti u kabali, drevnom jevrejskom mističnom učenju. Prema kabali, čitav svemir sastavljen je od 10 sefira koje su raspoređene na onom što nazivaju „drvetom života“. Malkut je „najniži“ oblik postojanja, a keter najviši. Predanim ezoterijskim radom, magijom i meditacijom posvećeni adept može otkriti ostale nivoe postojanja izvan osetilne spoznaje. Međutim, priča tek postaje komplikovana kada se dođe do broja 11.

foto: EPA/Valda Kalnina

– Nakon Ketera, odnosno desete sefire dolazi ona jedanaesta koja se u drevnim spisima naziva još i Daath. Zovu ga još i nevidljivom sefirom, koja se nalazi izvan univerzuma koji se može spoznati. Daath je put na drugu, nevidljivu stranu drveta života, put prema istinskom znanju i spoznaji izvan one osetilne. Zbog toga je broj 11 veoma potentan i koristila su ga brojna tajna društva i okultne organizacije, uključujući i vitezove templare – govori zagrebački okultists i numerolog Frater Adam koji naglašava da je samo ime i prezime hrvatske predsednice iznimno magijski potentno te ga ne bi začudilo da osvoji još jedan mandat.

– Kolinda Grabar – Kitarović u svom imenu sadrži grob, simbol smrti i falus koji je u svim svetskim kulturama simbol plodnosti. U njenim je prezimenima tako ravnomerno raspoređena energija erosa, odnosno ljubavi i seksa te thanatosa, energija smrti, ali transformacije i novog života što su dve najsnažnije sile na svetu. I njeno ime je mistično. Dobila ga je prema pesmi Kolinda koju je prepevala Zdenka Vučković. Kolinde su u zapadnoafričkoj tradiciji inače bile pesme koje su se pevale u čast bogu rata, a u SAD su ih doveli afrički doseljenici. Zbog toga nije čudo da je hrvatska predsednica povezana s NATO-om i vojnim organizacijama – otkriva nam tajnu Kolindinog imena Frater Adam.

– Ako slučaj KGK promatramo čisto magijski bez uplitanja politike, onda se lako da zaključiti da je ona vrhovna sveštenica koja će spasiti Hrvatsku pod svetim brojem 11, ali to i dalje ne znači da ću za nju glasati – kazao je kroz smijeh Frater A.

Izbor baš ovog datuma za službeni početak kampanje nije iznenadio ni astrologe s kojima su novinari razgovarali.

– Jedanaest je numerološki dva: ako promatramo dvojku u gnostičkim verovanjima i sukob svetog boga sa ‘zlim’ demijurgom, broj jedan predstavlja ‘dobrog boga’, a dvojka je onda ‘zli demijurg’, odnosno đavo. Priroda broja dva takođe je ženska, receptivna, odobravajuća i pasivna. Jedanaest je i broj Otkrivenja, duhovnog učenja, duhovnosti, a kada je u nekom datumu puno jedanaestica, onda to implicira duhovnost, intuiciju, ali i praktičnost. Međutim, u 11 postoji i dvojba ko smo i šta smo zapravo, vođe ili sledbenici. Sve u svemu, predsednica se poigrala okultnom simbolikom na zanimljiv način, a što će se sve događati, videćemo – kaže astrolog i numerolog Kristina Miošek.

Bonus video

NASILJE NAD ŽENAMA NIJE PRIVATNA STVAR! Tribina o nasilju nad ženama održana u opštini Rakovica!

(Espreso.co.rs/ Krstarica.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.