MAMA, GDE MI JE NOGICA? Mama Martina je od svog sina posle operacije čula NAJTEŽE PITANJE NA SVETU
Šimun je rođen sa deformacijama, Foto: Facebook printscreen

mali heroj

MAMA, GDE MI JE NOGICA? Mama Martina je od svog sina posle operacije čula NAJTEŽE PITANJE NA SVETU

Lekari su mu, naime, amputirali nogu koja se nije razvila

Objavljeno: 14:46h

Malenom Šimunu Stojanoviću iz Županje koji je pre šest nedelja operisan u američkoj klinici dr. Drora Paleya na Floridi kako bi napokon prohodao, skinut je gips, a dečak je odmah pitao gde mu je nogica.

Lekari su mu, naime, amputirali nogu koja se nije razvila te rekonstruirali stopalo na drugoj, koje je imalo samo dva prsta pa nije bilo stabilno za stajanje.

Maleni Šimun već pet noći spava bez tableta protiv bolova te se dobro oporavlja.

– Jutro nakon što su mu skinuli gipsiće Šimun nas je pitao: “Gje je nogica?”. Nismo ni slutili da će ovako brzo postaviti ovo teško pitanje. Nismo bili spremni dati mu pravi odgovor. Znali smo da će i to doći na red, ali nikako da će ga postaviti s nepune dve godine – ispričala je majka Martina Stojanović za 24 sata.

foto: Facebook printscreen

– Kad su mu skinuli gips, Šimun je bio iznenađen i fasciniran svojim nogicama. Stalno ih dodiruje. Odmah su mu uzeli mere za njegovu protezu. Šimun je bio uznemiren i uplašen, jer mu je valjda već pomalo dosta lekara. Tad smo mu rekli da će novu nogicu dobiti za rođendan. Od tada više nije pitao za nju i preostalih pola sata mirno je i bez ijedne suze gledao kako rade odlive. Lavovski je sve to pregrizao i ‘'odradio'’ – dodala je.

Međutim, proteza ipak neće stići do Šimunovog rođendana koji je 13. novembra kada će napuniti dve godine jer protetičarima treba četiri nedelje da je izrade.

– Njegov korak naša je najveća nagrada i smisao života. Njegov korak biće za Šimuna i sve nas najlepši dar za sve buduće njegove, ali i naše rođendane – kaže majka dečaka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.