OČAJNI LIČANIN UPUTIO OTVORENO PISMO VLADI HRVATSKE! Iz njega izbija STRAH, a postalo je glavna tema u ZAGREBU
Vlada Hrvatske, Foto: AP

kriza nije prošla

OČAJNI LIČANIN UPUTIO OTVORENO PISMO VLADI HRVATSKE! Iz njega izbija STRAH, a postalo je glavna tema u ZAGREBU

Njegovu molbu prenosimo vam u celosti

Objavljeno:

Očajni Ličanin je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Vlade Republike Hrvatske, ostavio poruku od koje se diže kosa na glavi, u nadi da će na taj način uspeti da zaštiti Liku od dolaska izbeglica, ali i da će se nešto promeniti.

Naime, u Hrvatskoj migrantska kriza još uvek nije prošla, sudeći po onome što je napisao Vlado Marković. On se požalio na sve veći broj migranta u Lici, koji nemaju smeštaj. Takođe, dodao je i kako migranti vrše nuždu na izvorima pitke vode, kako se spekulišu da imaju različita prenosiva, a neizlečiva oboljenja, zbog čega su meštani u strahu od toga da se zaraze. Rekao je i kako se bliži hladno vreme, te kako iščekuje da se broj provala u objekte intenzivira, te kako je policija nemoćna da obuzda navalu migranata i da je za to potrebno angažovati vojsku.

Njegovu molbu sa zvanične Fejsbuk stranice Vlade Republike Hrvatske prenosimo vam u celosti:

"Poštovana Vlado RH, ovim putem Vas u ime mnogih Ličana koji žive uz granicu sa BiH molim, da pod hitno poduzmete nešto u sprečavanju prošetavanja ilegalnih migranata kroz Liku. Pukao mi je film kad sam od radnog kolege saznao da su migranti obavljali nuždu na izvoru vode gde se deo naselja Vrelo kod Korenice opskrbljuje pitkom vodom. Ovo kap preleva čašu. Izjava ministrice zdrastava Unsko sanskog kantona o velikom broju zaraženih migranata sa neizlečivim prelaznim bolestima, stvara još samo veću nelagodu. Policija uz sav trud i želju jednostavno fizički ne može obranit granicu. Mesta gde se ilegalni migranti hvataju su samo središte NP Plitvička jezera i mesta u istoimenoj opštini. Nailazi se na hrpe od 20-tak pa do bliže 100 ilegalnih migranata. Mešaju se sa turistima. Ulaze nam u dvorišta, provaljuju kuće, automobile. Niko više ne izlazi po noći vani, u šumu da i ne pričam. Najavljuje se još veći val ilegalnih prelazaka. Ide zima, provaljivanje u objekte će se intenzivirat. Spašavanje migranata po šumama na metar snega ugrožava i migrante i spasioce. Takvih slučajeva je bilo, očekuje se još. Policija nema vozila za takve terene, nemaju ni prikladnu obuću ni odeću za gaženje po metru snega. Medijska blokada je nešto što neće dugo moći da opstane, jer ljudi već počinju da se groze toga da će se sami organizirat u obranu granice. Što se čeka? Vama u Zagrebu migranti ne vrše nuždu na izvoru pitke vode. Kod nas svaku noć po nekoliko stotina vrzma se oko kuća. Do kada? Je li treba nekome da siluju ženu, izbodu nekog nožem i sl. pa da se nešto pokrene. Vaša dužnost je da zaštite našu granicu. Policija to fizički ne može. Što se čeka sa vojskom?U nadi da će se nešto pokrenut, pozdravljam Vas iz nikad jadnije Like. Vlado Marković."

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.