OVO JE HRVATSKI VOJNIK KOJI JE DEČAKU (14) LETVOM POLOMIO RUKU! Tvrdi da dete LAŽE, a ovo je njegova verzija priče
Ivica Modrić, Foto: Facebook printscreen

nedopustivo

OVO JE HRVATSKI VOJNIK KOJI JE DEČAKU (14) LETVOM POLOMIO RUKU! Tvrdi da dete LAŽE, a ovo je njegova verzija priče

Vojnik Ivica Modrić ne spori da je došlo do incidenta, ali tvrdi da nije bilo tako kako kaže dete

Objavljeno:

Vojnik Hrvatske vojske iz Otočca Ivica Modrić (43) u naletu besa pre četiri dana je letvom slomio ruku 14-godišnjem dečaku, svom komšiji, koji se s trojicom vršnjaka igrao na njegovom čamcu privezanom na obali reke Gacke nedaleko njihovih kuća.

Dečak je s teškom povredom završio u bolnici i vratio se kući s gipsom na ruci, ali i strahom od čoveka kojega viđa svakodnevno na ulici.

Do juče je pio tablete protiv bolova, kada mu se stanje malo popravilo, potvrdila je to njegova majka za Jutarnji. Radi se o osnovcu, osmašu koji je danas sa svojim vršnjacima ponovno seo u školske klupe.

Prema njegovoj verziji priče on i njegovo društvo kobnoga trenutka nisu činili nikakvu štetu na Modrićevoj barci. Navodi da su samo sedeli, te je u tom trenutku došao Ivica s letvom u ruci dugom oko jednog metra te ih vičući rasteravao.

Drugi dečaci su pobegli, a on se sapleo jer su mu ispali novčanik i telefon. Tvrdi da ga je vojnik dohvatio za vrat, bacio ga na pod i zamahnuo letvom prema njegovoj glavi. Obranio se rukom čije su kosti od udarca pukle.

Vojnik Ivica Modrić ne spori da je došlo do incidenta, ali tvrdi da nije bilo tako kako kaže dete.

- Nikada ne bih namerno povredio dete. Raspitajte se malo o meni među ljudima i raspitajte se malo o toj deci koja bez nadzora prave štetu. Rado bih vam ispričao štoase stvarno dogodilo, ali ne smem jer sam radna vojna osoba i to mi zabranjuje služba - rekao je Modrić za Jutarnji.

Svađa je izbila zbog čamca (ilustracija)
Svađa je izbila zbog čamca (ilustracija) foto: Nebojša Mandić

Na pitanje znači li to da nije udario dete ili je sve splet nekih drugih okolnosti ponovio je kako ne sme da daje izjave, naglašavajući da događaju nije svedočio niko.

Međutim, za njegove razloge institucije nemaju previše razumevanja, kako civilne tako i vojna. On je nakon događaja uhapšen te je protiv njega podnesena prijava zbog nanošenja teških telesnih povreda. Osim toga, vojniku sledi krivični, pa i stegovni postupak pred Vojno stegovnim sudom koji je nadležan za sve pripadnike Oružanih snaga RH. Ukoliko mu se tamo dokaže krivica preti mu nečasni otpust.

Zapovednici desetnika Modrića, koji je navodno krivično delo počinio van službe, nisu čekali sudski rok da bi osudili njegov postupak, iako im se on pravdao da je samo štitio svoju imovinu, odnosno “čamac na kojem je zatekao više osoba, među kojima se nalazila i oštećena maloletna osoba”.

- Sprovedeno je kriminalističko istraživanje te je protiv pripadnika OS RH podnesena krivična prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog dela, nanošenja teških telesnih povreda, skladno Kaznenom zakonu. Nad pripadnikom OS RH sprovešće se krivični i stegovni postupak pred nadležnim Vojno stegovnim sudom koji za kaznu može imati prestanak delatne vojne službe. Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska oštro osuđuju napad u Otočcu i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Reč je o slučaju neprimerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim - saopštili su juče iz MORH-a “izražavajući žaljenje zbog predmetnog događaja i upućujući izvinjenje zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH”.

Sve detalje ovog nemilog događaja utvrdiće sudovi, kako civilni, tako i vojni, o prvom će zavisiti Modrićeva moguća sankcija, ali i ugled među sugrađanima, a o drugome njegova vojna karijera. Mediji pišu da je do sada bila bez mrlje, te da je učestovavo u nekoliko inostranih vojnih misija.

- Istu stvar su mu već uradili, jedan čamac mu je završio na dnu Gacke. Pretpostavljam da je pomislio da će mu se opet dogoditi isto. Valjda mu je pukao film. Mogao ih je samo zaplašiti, a ne znam što mu je bilo da je na decu išao letvom - rekao je jedan od mjštana.

Vojnik Modrić takođe je otac, ugledan je u svojoj zajednici, pasionirani ribar, te član DVD-a Otočac i član njegovog orkestra limene muzike.

Ministar obrane Damir Krstičević ocenio je napad vojnika na decu nedopustivim:

- Svi koji se ovako ponašaju ići će van iz HV-a, rekao je Krstičević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.