Velika racija u Hrvatskoj: 20 osoba pralo lovu za narko-kartele!

kriminal svetskih razmera

Velika racija u Hrvatskoj: 20 osoba pralo lovu za narko-kartele!

Akcija je povezana sa nedavnom pljačkom u Zagrebu, kada je iz sefa u kancelariji šefa kriminalističke policije ukradeno 280.000 evra i dva kilograma zlata
Objavljeno: 10:32h

U velikoj akciji hrvatske policije uhapšeno je 20-tak osoba pod sumnjom da su učestvovale u međunarodnom lancu pranju novca narko-kartela fiktivnom kupovinom zlata, a danas će biti ispitani u sedištu tužilaštva u Zagrebu. Jesu to bile packe iz Brisela? Karamarko sad tvrdi da Hrvatska neće blokirati ulazak Srbije u EU Prema pisanju hrvatskih medija, akcija je povezana sa nedavnom pljačkom u sedištu kriminalističke policije u Zagrebu kada su nepoznati počinioci iz sefa u kancelariji šefa kriminalističke policije ukrali 280.000 evra i dva kilograma zlata.

Među osumnjičenima su otac i sin Pejo i Antonio Ivić, u čijem vlasništvu su bili ukradeni novac i zlato, ali oni nisu uhapšeni, jer su u bekstvu. Navodno je Antonio Ivić poslovao sa firmom povezivanom s pranjem novca za peruanske narkokartele. Hrvatska radiotelevizija navodi da istražitelji sumnjaju da je na taj način oprano oko 500.000 miliona kuna (66,1 miliona evra). (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.