IZLILE SE FEKALNE VODE NA POZNATU PLAŽU! To je već treće ZAGAĐENO KUPALIŠTE u istom gradu
Ostrvo Koločep, Foto: Youtube printscreen

turisti, oprez

IZLILE SE FEKALNE VODE NA POZNATU PLAŽU! To je već treće ZAGAĐENO KUPALIŠTE u istom gradu

Nakon analize, na prilazu plaži je postavljeno zvanično obaveštenje da je kupanje zabranjeno

Objavljeno:

Inspekcija za zaštitu okoline zabranila je kupanje na plaži Donje Čelo na ostrvu Koločep kod Dubrovnika, zbog nezadovoljavajućih mikrobioloških parametara, prenosi Index.hr.

Inspekcija je juče izvršila inspekcijski nadzor u Dubrovniku povodom prijave i dostavljenih izveštaja Zavoda za javno zdravlje Dubrovačko-neretvanske županije o ispitivanju dodatnih na toj plaži.

Nakon analize, na prilazu plaži je postavljeno zvanično obaveštenje da je kupanje zabranjeno.

- Sve analize mora u razdoblju od 10. do 15. jula ocenjene su kao "nezadovoljavajuće", odnosno utvrđenoo je da mikrobiološki parametri prekoračuju granične vrdnosti za ocenu zadovoljavajuće prema Uredbi o kvalitetu mora za kupanje, pa je Inspekcija naredila Gradu Dubrovniku postavljanje zvaničnog obaveštenja o zabrani kupanja na plaži Donje Čelo - navodi se u saopštenju.

To je već treća dubrovačka plaža koja je ove turističke sezone zatvorena zbog iznenadnog onečišćenja fekalnim vodama.

Na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj 26. juna je analizom mora utvrđeno da rezultati analize prelaze granične vrednosti za ešerihiju coli, a 27. i 28. Juna je utvrđen prestanak zagađenja.

Nakon toga je 6. jula fekalnim vodama iz sistema odvoda onečišćena plaža dubrovačkog hotela Libertas Rixos, kada je utrvrđeno da su pređene granične vrednosti prema parametru bakterija.

Uz plažu Srebreno, gđe je more bilo kratkotrajno onečišćeno, najvišem standardu nisu odgovarali rezultati na još šest županijskih plaža, navodi Index.hr.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.