BORIS MILOŠEVIĆ NOVI PREDSEDNIK SNV U HRVATSKOJ: Pupovac se POVUKAO posle 22 godine
Boris Milošević novi je predsednik Srpskog narodnog vijeća, Foto: Beta/Mladen Volarić

imaće prioritete

BORIS MILOŠEVIĆ NOVI PREDSEDNIK SNV U HRVATSKOJ: Pupovac se POVUKAO posle 22 godine

On je rezultate nedavnih manjinskih izborima ocenio kao izvrsne

Objavljeno: 21:09h

Boris Milošević novi je predsednik Srpskog narodnog vijeća, dok je Milorad Pupovac, koji je 22 godine bio na čelu te krovne organizacije Srba u Hrvatskoj, izabran za predsednika Saveta SNV-a, odlučili su danas delegati na izbornoj skupštini SNV.

Za Miloševićeve zamenice izabrane su Dragana Jeckov i Aneta Vladimirov, prenosi portal "Novosti", zvanično glasilo SNV.

Pupovac je u uvodnom obraćanju, naglasio da su za SNV-om i srpskom zajednicom četiri turbulentne godine, koje su karakterisali finansijska nestabilnost i pokušaji dezintegracije SNV-a, SDŠ-a, 'Prosvjete' i drugih srpskih institucija.

"Bio je vidljiv uticaj ljudi iz drugih političkih stranaka na predstavnike Srba u Hrvatskoj. Imali smo ozbiljne finansijske teškoće, ali smo naišli na razumevanje u Srbiji, čije nam vlasti daju kontinuiranu podršku, čineći naše organizacije sigurnijim i stabilnijim", rekao je Pupovac.

On je rezultate nedavnih manjinskih izborima ocenio kao izvrsne, jer su u SNV uključene sve županije osim Istarske.

Među uspehe SNV-a je istakao je snažnu saradnju s drugim organizacijama, formiranje Omladinske mreže i Sportskog Saveza Srba, kao i konsolidaciju Srpskog demokratskog foruma.

Kao prioritet je naznačio dalju izgradnju srpskih kulturnih centara, od onog u Vukovaru koji je pred završetkom, do onih u Rijeci, Zagrebu, Osijeku, Kninu. Novi predsjednik SNV Boris Milošević je istakao da je Milorad Pupovac je gradio instituciju koja je pre 22 godine imala samo ime i ideju, a danas je vodeća krovna organizacija Srba u Hrvatskoj.

"On nije otišao da bi ostao, ali nije otišao ni da bi nestao jer će i dalje pomagati svojim znanjem i političkim iskustvom", rekao je Milošević.

Savet SNV je novo telo, nastalo izmenama Statuta te organizacije, koje će činiti najistaknutiji predstavnici srpskih institucija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.