TOMPSON JE KRIV ZA NAPAD NA SRBE NA BRAČU! Pupovac izneo teške optužbe, a onda je stigao i ODGOVOR PEVAČA
Pupovac i Tompson ušli u prepirku, Foto: Beta

napetost u hrvatskoj

TOMPSON JE KRIV ZA NAPAD NA SRBE NA BRAČU! Pupovac izneo teške optužbe, a onda je stigao i ODGOVOR PEVAČA

Tompson, poznat po ustaškim i antisrpskim pesmama, poručio je Pupovcu na Fejsbuku da prestane da seje mržnju

Objavljeno:
  • 6

Pevač Marko Perković Tompson rekao je za predsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorada Pupovca da "seje mržnju", jer je komentarišući napad na Srbe na Braču spomenuo i njegovu pesmu "Bojna Čavoglave" koju on započinje izvikivanjem ustaškog pozdrava "Za dom spremni".

Tompson, poznat po ustaškim i antisrpskim pesmama, poručio je Pupovcu na Fejsbuku da prestane da seje mržnju i govori laži, kao i da prestane da "izluđuje sopstveni narod i podstiče ga na mržnju prema Hrvatima", prenosi Index.

- Verujemo da je i njima dosta patnje i laži od takvog četnikovanja i manipulisanja. Prestanite s krivičnim delima kao što ste to radili pozivajući naslovnicom u vašem nedeljniku na klanje Tompsona. Takvih promotera mržnje je bilo krajem osamdesetih i početkom devedesetih, a setite se samo vašeg prethodnika, zločinca koji vam je osnovao stranku i shvatićete kako takva mržnja nikome, pa ni vašem narodu ništa dobro ne donosi -napisao je Tompson.

Reakciju Tompsona izazvalo je gostovanje Pupovca na N1 televiziji kada je, komentarišući incident na Braču, rekao da su Tompson i njegova pesma "Bojna Čavoglave" najveći krivac što se taj incident u Supetru dogodio.

Na početku današnje sednice Hrvatskog sabora predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac iskoristio je priliku da skrene pažnju na poslednje slučajeve nasilja nad pripadnicima srpske nacionalnosti, istakavši da živi u "zemlji mržnje i nasilja".

- Ne živim ni s trunkom mržnje, ali živim u zemlji mržnje i nasilja, motivisanog etničkom mržnjom i etničkim nasiljem - rekao je Pupovac.

Kako prenosi Index, on je osudio to što se deci koja posete Vukovar govori da je bivši predsednik SDSS-a Vojislav Stanimirović ratni zločinac.

- Ako je on, od danas slobodno smatrajte i mene ratnim zločincem. Pozivam DORH da čuje što sam rekao. Ja sam ratni zločinac koji se bori protiv rata i mržnje već 30 godina i boriću se i biću u klubu takvih zločinaca. I onda se čudimo što deca, čemu pridonosi i veliki broj ljudi u Saboru svojim porukama mržnje prema svojim kolegama drugačijih političkih uverenja ili etničke pripadnosti, posežu za nasiljem. Ali nisu oni krivi, krivi smo mi. Krivi su oni koji su na mestu predsednika Republike i slušaju povike 'Ubij, ubij Srbina' i kažu nismo čuli - rekao je Pupovac.

Na govor Pupovca reagovao je poslanik Hrasta Hrvoje Zekanović, koji je kazao da Hrvatska nije zemlja mržnje i da je jedini koji širi mržnju upravo Pupovac, jer se "nikada neće pokloniti žrtvi Vukovara".

On je dodao i da je Stanimirović rekao da je bio "okupacijski gradonačelnik grada Vukovara".

- I to je naš Milorad zaboravio. Oči su mu pune suza kad govori o Jasenovcu, a kada govori o Vukovaru i o relativiziranju zločina, e onda se usudi ovde u Saboru da relativizuje Domovinski rat. Gospodin Milorad Pupovac nikada u svom životu nije izgovorio te dve reči, Domovinski rat. Ne usudi se jer ga ne priznaje -rekao je Zekanović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media