CRNČIM OD JUTRA DO MRAKA JER MI U DOMOVINI NIJE DOZVOLJENO: Marko otišao iz LIJEPE NJIHOVE, a sada se žali?!(VIDEO)
Marko je ispričao sve, Foto: Facebook printscreen

hrvat u nemačkoj

CRNČIM OD JUTRA DO MRAKA JER MI U DOMOVINI NIJE DOZVOLJENO: Marko otišao iz LIJEPE NJIHOVE, a sada se žali?!(VIDEO)

Prošlo je 7 meseci otkako se iz Babine Grede preselio u Frankfurt

Objavljeno:

Marko Mihaljević, 27-godišnji magistar primarnog obrazovanja, jedan je od mnogih koji su shvatili da za njih nema budućnosti u Hrvatskoj pa su napustili domovinu u potrazi za boljim životom.

Prošlo je 7 meseci otkako se iz Babine Grede preselio u Frankfurt i zaposlio u građevini, a pre dve nedelje na baušteli je snimio video koji je podelio na Fesjbuku izazvavši puno pažnje.

- Provodim dane radeći ovaj posao. Ne potcenjujem nikoga i nikakav posao, jer nikada u životu nisam nikoga potcenio, ali radim posao za koji mi ne treba ni osnovna škola. Magistar zvuči lepo, ali samo zvuči. Moram ovde crnčiti od jutra do mraka za golu egzistenciju jer mi to nije dozvoljeno u Hrvatskoj. Zašto mi nije dozvoljeno? Zato što nisam ni u jednoj političkoj stranci - govori te kaže kako je smatrao da će se svojim znanjem, bez uplitanja politike, uspeti nametnuti u Hrvatskoj.

- Nažalost, prevario sam se - kaže.

Dodaje kako je smatrao da će mu u Nemačkoj s vremenom biti sve lakše, no umesto toga njemu je - sve teže. Zašto je to tako, ni sam ne može da objasni.

- Mota se činjenica po glavi da neki ljudi mojih godina mogu živeti u Hrvatskoj, mogu živeti u njoj, a ja, koji sam samo jedan od mnogih koji su morali otići i moramo biti ovde, davati svoje znanje strancima, koji ne cene to nego ga samo plate. Ni ne plaćaju puno koliko zarade na nama...

Marko kaže i kako se mnogi čude kad im kaže da je magistar, a "tu mora raditi na baušteli". Poruka koju je želeo da pošalje drugima je da ne odlaze po svaku cenu.

- To vam je sistem protiv kojeg se na pošten način ne možete boriti, eto... Ostanite ako ikako možete i ne dajte se, lep vam pozdrav... - zaključio je.

Njegov snimak postao je viralan na Fejsbuku, ali mnogi su poruku, napominje Marko za Index, shvatili pogrešno.

- Previše se stavlja naglasak na 'pozivanje za ne odlazak u Nemačku', a premalo na 'razočaranost situacijom u Hrvatskoj', što je i bila suština videa - zaključuje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.