MISTERIJA NESTANKA STUDENTA POSTAJE SVE ČUDNIJA: Porodica otkrila zabrinjavajuće detalje
Nestali Karlo Kurtanjek, Foto: Edita Kurtanjek

nema ga već 6 dana

MISTERIJA NESTANKA STUDENTA POSTAJE SVE ČUDNIJA: Porodica otkrila zabrinjavajuće detalje

Činjenicu da je dan kasnije, u četvrtak, 11. aprila, u 8.20 na obližnjem bankomatu PBZ-a podigao novac, porodici daje nadu da je Karlo živ

Objavljeno:

Policija i dalje intenzivno traga za 24-godišnjem Karlom Kurtanjekom čiji je nestanak prijavljen prošlog četvrtka, 11. aprila, oko 14.30 u Policijskoj stanici u Nehajskoj na Trešnjevci.

Iako se do sada raspolagalo informacijom da je Karlo poslednji put viđen dan pre oko 8.15 sati na Vrbanima kako “hita” na biciklu Hercules Olpran Mountain bike na putu prema Jarunu, u ponedeljak je porodici stiglo više dojava o tome gde je, navodno, viđen.

- Zvali su nas ljudi i rekli da su ga videli u Zaprešiću, Jastrebarskom, na području Slovenije, ali i u Minhenu. Sve smo to dojavili policiji - rekla je za "Jutranji" u ponedeljak pet godina starija Karlova sestra Edita.

Opisala je i kako je pronašla papir koji policija ne tretira kao oproštajno pismo, nego kao testament u foliji u plavom fasciklu koji je bio u regalu među drugim fasciklima i knjigama.

- Mi smo još pre pregledavali taj fascikl, ali nismo primetili taj papir, a ja sam onda ponovo počela pregledavati foliju po foliju. U prvoj je bila domovnica, a u trećoj presavijeni papir. Otvorila sam ga i na njemu je pisalo: Svu imovinu ostavljam Dubravku i Jasni (svojim roditeljima). Napisano je bilo i 9. 4. 2019. u 10.29 sati. Odmah sam to javila policiji i predali smo joj taj papir - rekla nam je Edita Kurtanjek.

Činjenicu da je dan kasnije, u četvrtak, 11. aprila, u 8.20 na obližnjem bankomatu PBZ-a podigao novac, porodici daje nadu da je Karlo živ. Sestru i druge članove porodice zabrinjava ipak što već gotovo sedam dana o njemu nema nikakve konkretne informacije osim određenih dojava koje se proveravaju.

- Brine nas što je kod kuće ostavio telefon koji je inače uvek nosio sa sobom. Policija je uzela i telefon i kompjutor, ali još nismo dobili nikakve informacije o tome je li išta našla. Kažu nam da intenzivno tragaju za njim - rekla je Karlova sestra Edita.

Nakon što se Karlo nije pojavio kod kuće ni nakon podneva u četvrtak, zabrinuti roditelji otišli su u policijsku stanicu u Nehajskoj prijaviti nestanak. Pre toga od prijateljice s kojom bi katkad radio na garderobi Koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski” saznali su da te srede uveče nije radio.

Pre se događalo da bi nakon posla ostao s društvom do kasno ili bi došao ujutro i to nije bilo neuobičajeno. U sredu, 10. aprila krenuo je na Univerzitet Libertas na Kenedijevom trgu, gde je na studijama međunarodnih odnosa imao zakazan kolokvijum, ali na njemu se, iako se za njega pripremao, nije pojavio. Bio je i najavio da će nakon kolokvijuma ići učiti u Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku, što je takođe bio uobičajen deo njegovog dnevnog ritma.

Nažalost, čini se da je komšija bio taj koji ga je poslednji video. U međuvremenu je informacija o njegovu nestanku objavljena i na stranici Nestali.hr, na kojoj piše da je Karlo visok 180 centimetara, da mu je broj stopala 46 i da je rođen 26. septembra 1995. godine. U trenutku nestanka bio je odeven u crnu jaknu s kapuljačom, crne pantalone i smeđe patike.

Nakon što je otac Dubravko uspeo “da iskopa” račun od bicikla koji je sinu kupio, objavljena je i fotografija modela bicikla kojim je Karlo otišao iz zgrade na Vrbanima. Inače, u januaru ove godine trebao je u studentskoj razmeni ići u Tursku, ali je otkazao taj put iako je već imao kupljenu kartu zbog obaveza na fakultetu.

Sestra Edita kaže da je policija u međuvremenu razgovarala i s jednim mladićem s kojim se Karlo pre nekoliko godina sukobio zbog jedne devojke. Karlo se tog mladića, rekla nam je, bojao i uvek je pazio da su vrata stana zaključana. Nabavio je i sprej suzavac i uvek ga je nosio sa sobom. Rekla nam je da njen brat nije konfliktna osoba niti je ikad imao nikakvih suicidalnih najava.

- On je zbog obaveza na studiju otkazao i turnir u stolnom tenisu koji je igrao - rekla nam je Karlova sestra Edita i dodala da je njen brat na neki način imao svoju privatnost o kojoj nije govorio ni članovima porodici, ali da nikad ni u jednom trenutku nije najavio da bi otišao od kuće ili naudio sebi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.