OSTALA JE ZAPREPAŠĆENA KADA JE VIDELA ŠTA JE URADIO POŠTAR! Zbog ovog snimka odmah je uložila TUŽBU (VIDEO)
Ostala šokirana postupkom poštara, Foto: Youtube printscreen

HRVATICA BESNA

OSTALA JE ZAPREPAŠĆENA KADA JE VIDELA ŠTA JE URADIO POŠTAR! Zbog ovog snimka odmah je uložila TUŽBU (VIDEO)

Čitateljka Slobodne Dalmacije je i ustupila video kako bi se uverili u aljkavost njenog poštara

Objavljeno:

Sve su češće pritužbe građana na radnike Hrvatskih pošta koji im, kako tvrde, pošiljke i pakete ne donose na vrata već samo ostavljaju obaveštenje u poštanskim sandučićima.

Jedno je takvo iskustvo čak dokumentovano snimkom s kamere u stambenoj zgradi, a šalje je A.R. (podaci poznati redakciji), Splićanka sa zagrebačkom adresom. Čitateljka Slobodne Dalmacije je i ustupila video kako bi se uverili u aljkavost njenog poštara.

- Naručila sam, dakle, paket iz Nemačke koji je od DHL-a preuzela Hrvatska pošta i naručila njegovu dostavu baš na određeni datum. Toga dana sam se menjala za popodnevnu smenu jer sam htela dočekati poštara koji obično dostavlja poštu od 11.30 do 12.30 sati. I tako, čekam ja celo jutro, a njega nema... Kad je prošlo 13 sati, spustim se u ulaz zgrade i vidim ceduljicu, odnosno obaveštenje o neuručenoj pošiljci na oglasnoj ploči. Razbjsnilo me to, naravno, čitav dan stojim kući i niko mi, sasvim sigurno, nije zvonio na parlafon, ni na vrata stana. Kako znam da imamo kamere u zgradi, odem do predstavnika stanara i zamolim ga da pregleda snimke. Imala sam što i vidjti - poštar mi je obaveštenje o pošiljci fino zalepio na parlafon, dakle, ne samo da se nije imao nameru popeti do moga stana, već mu je bio problem ući u zgradu i ceduljicu ubaciti u sandučić. Na sreću, komšinica ju je vijela na parlafonu i zalepila na oglasnu ploču u ulazu, što je vidljivo na snimku - priča čitateljka za Slobodnu.

Premda je, kako kaže, pisala pritužbu i priložila video snimak, iz HP-a joj isprva uopšte nisu odgovarali, da bi joj se posle, ipak, izvinili uz objašnjenje da za slučajeve poput njezinog nije određena odšteta. I ne samo to, žena je za svoj paket na kraju morala da olati ležarinu u poštanskoj kancelariji!

- Sigurna sam poprilično da poštar toga dana uopšte nije poneo moj paket koji je težio dva kilograma, već da je išao s namerom da mi ostavi samo ceduljicu. To, naravno, ne mogu dokazati - govori A.R.

Da bi sumnje mogle biti osnovane, kaže muškarac koji je bio zaposlen kao poštar u splitskom odeljenju HP-a.

- Velik broj paketa se uopšte ne ponese na teren, nego ih se ostavi u poštanskoj kancelariji. Poštari to čine uz prećutno odobravanje nadređenih. Oni nisu glavni krivci i zato što im se dodeljeni rajoni stalno povećavaju, a njih je sve manje... Najviše se problema događa kad poštara koji je otišao na bolovanje i godišnji menja privremeno njegov kolega. Taj se sigurno neće toliko truditi da donese paket na vrata stana - tvrdi sagovornik Slobodne Dalmacije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.