SVEKAR TI JE SRBIN, A TI SI KU*VETINA: Pijani HRVATSKI SVEŠTENIK urlao na konobaricu, pa pokušao da se IZVINI!
Josip Štefančić, Foto: Printscreen / Youtube

užasno

SVEKAR TI JE SRBIN, A TI SI KU*VETINA: Pijani HRVATSKI SVEŠTENIK urlao na konobaricu, pa pokušao da se IZVINI!

Hrvatski sveštenik Josip Štefančić češće se pojavljuje u lokalnim medijima zbog neadekvatnog ponašanja, nego što to od njega zahteva služba

Objavljeno:

Hrvatski sveštenik Josip Štefančić češće se pojavljuje u lokalnim medijima zbog neadekvatnog ponašanja, nego što to od njega zahteva služba.

Pisalo se kako je pijančio i potukao se u jednom kafiću, konobaricu koja je odbila da ga posluži gađao je pepeljarom, jednog vozača je udario pesnicom u glavu, vozio je pijan, a zbog svega toga često je bio premeštan.

Pre par godina je stigao u Ogulin. Lokalni mediji prenose da se Ogulinka A. S. požalila biskupu Zdenku Križiću, a potom i medijima da ju je Štefančić, u kafiću u kojem radi, u vidno alkoholisanom stanju verbalno napao i izvređao.

- Vređao je mog pokojnog svekra, rekavši, 'On je Srbin!' Rekla sam mu da je za jednog sveštenika jako plitak, posle čega je on došao za šank i odgovorio mi: “Ti si kur*etina, p..a ti m…rina!”. Optužio me i da kradem i ne kucam račune - napisala je.

Dodaje da sveštenik Štefančić često zna da se obračunava sa prisutnima rečima: "Znaš li ti ko sam ja?".

Sveštenikovo opravdanje je krajnje bizarno. Kaže da mu je žao i da mu nije bio cilj nekoga da vređa.

- Poštovana, biskup Zdenko Križić pročitao je Vaš elektronski dopis i izrazio veliku žalost zbog navedenih događaja. Kako nalaže praksa, biskup je kontaktirao Josipa Štefančića i zatražio njegovo mišljenje. Velečasni Josip kaže da je rekao da je svekar bio Srbin, ali nije imao nameru vređanja, jer je dobro poznavao Vašeg pokojnog svekra, za koga kaže da su zajedno igrali fudbal pa čak imali i prijateljski odnos. Sledeće, on kaže da je jednom platio iznos računa u ugostiteljskom objektu u kojem radite, ali za to nije dobio račun - navodi se u odgovoru.

Dalje se ističe da velečasni kaže da je kriv što nije tražio na vreme nego kasnije reagovao i izražava žaljenje zbog toga.

- Napominjemo, vlč. Josip u razgovoru s Biskupom ističe šta je pogrešio i žao mu je zbog toga. S Biskupovim upozorenjem ističe žaljenje za neprimerenim ponašanjem i nastojanje za ispravljanjem pogrešnih koraka. U nadi međusobnog razumevanja srdačno Vas pozdravljamo i želimo svako dobro u životu i radu - navodi se pismu.

Ipak, kako kaže konobarica iz Ogulina, izvinjenje je ostalo samo na papiru. Sveštenik je ponovo došao u sporni kafić i uopšte se nije izvinio već je ponovo ružno govorio.

BONUS VIDEO:

KAMION SA NATOVARENIM AUTOMOBILIMA ZAKAČIO PASARELU! Vozači se spasavali od gvožđurije koja leti po putu! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Kaportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.