LJUBAVNE MUKE POMOĆNICE MINISTRA U VLADI! Na sajtu za upoznavanje upoznala je muškarca (43), ali usledio je PAKAO!
Slučaj je zaokupio pažnju javnosti, Foto: Profimedia

Hrvatska na nogama

LJUBAVNE MUKE POMOĆNICE MINISTRA U VLADI! Na sajtu za upoznavanje upoznala je muškarca (43), ali usledio je PAKAO!

Viđali su se mesecima, sve dok ona u aprilu prošle godine nije odlučila da prekine vezu

Objavljeno: 08:31h

Hrvatski mediji pišu o ljubavnim jadima pomoćnice ministra u Vladi Hrvatske. Prenosimo ovaj tekst:

"Kad se bračna ljubav nakon decenije provedenih u slozi rasprsne kao balončić od sapunice, pojedinci zakorače u virtualni svet. Svoj bračni brodolom je tako pre par godina odlučila da zaleči pomoćnica jednog ministra u Vladi RH. Nakon naporne dnevne rutine, a potom i kućnih porodičnih obaveza, sitne noćne sate provodila je na popularnoj internacionalnoj stranici za poznanstva Badoo. Pritom joj nije bilo ni na kraj pameti da će joj vremenom ta odluka presesti.

Bio je 22. oktobar 2017. godine kada je zaiskrilo između nje i 43-godišnjeg muškarca, inače sina jednog uglednog zagrebačkog lekara. Njihova komunikacija brzo je prešla u drugu dimenziju. Viđali su se mesecima, sve dok ona u aprilu prošle godine nije odlučila da prekine vezu. Prema njenim tvrdnjama, prekid je bio neminovan jer se druženje pretvorilo u jednogodišnju agoniju začinjenu uhođenjima, pretnjama, psihičkim maltretiranjem, a bilo je i trenutaka kad je bila “njegova zatvorenica”. Virtualno poznanstvo koje je rezultiralo kratkom vezom na kraju je dospelo do zagrebačkog suda jer je nedavno podignuta optužnica protiv zaljubljenog sina zagrebačkog lekara, zbog nametljivog ponašanja prema državnoj službenici.

Prestravljena pomoćnica ministra detaljno je opisala svoju nemoć da prekine vezu s čovekom koji ju je “upecao” na stranici usamljenih srca i čija je postala “zatočenica”. Za nju su pravi problemi počeli nakon dva meseca veze kada ju je, prema njenim tvrdnjama, na Božić 2017. fizički napao.

- Ljutio se na mene tvrdeći da mu taj dan nisam posvetila dovoljno pažnje. Udario me šakom u glavu dok sam sedela na klupi, a svojim nogama je stao na moje noge i nije mi dao da se pomaknem. Bio je vrlo neugodan, a u blizini nije bilo prolaznika. Zadobila sam modricu na levom oku, ali nisam išla kod lekara. Modricu sam prekrila šminkom i odlučila prekinuti vezu - poverila se pomoćnica ministra.

Optuženi muškarac inače je otac sedmoro dece iz različitih veza, a njoj je rekao da ima četvoro dece koja su mu oduzeta i da su mu sva deca umrla unazad nekoliko meseci. O njemu je, čini se, malo znala, a ono što joj je postalo itekako vidljivo s vremenom su njegovi “određeni psihički problemi”. Prekid veze nije hteo da prihvati pa joj je svakodnevno slao na stotine poruka.

Opasnosti onlajn sastanaka
Opasnosti onlajn sastanaka foto: Profimedia

Potajno ju je fotografisao

- Čak je stavljao kompromitujuće poruke na Facebook stranicu mog ministarstva. Pokušala sam na razne načine maknuti se od njega i objasniti mu da je kraj, ali ne ide. Bojim ga se i uverena sam da bi mogao nauditi meni i mojoj deci. Manipulator je, uhodi me, utiče mi na psihu, minira ministarske konferencije tokom kojih mi šalje besmislene poruke. Pratio me na moja službena putovanja i stajao mi pred kućom, a znao mi je slati i fotografije na kojima sam ja na terasi kuće. Maltretira me dok ne pristanem na susret, a kad mi je dolazio u kuću nije hteo da izađe - prisetila se još državna službenica kojoj se srušio svet nakon Uskrsa prošle godine, kad mu je itekako jasnu poruku poslala da s njim ne želi imati apsolutno više ništa. Tada su počela zastrašivanja. “Srediću ja tebe bez nasilja, pisanim putem”, samo je jedna od pretećih poruka koje joj je slao.

- Uhodio me oko posla i kuće, pretio mi da će me diskreditovati ili sebi učiniti nešto nažao pored moje kuće i da će ostaviti oproštajna pisma koja bi moja deca mogla da nađu. Učestalo me iz obližnje šume pored moje kuće vrebao i noćima promatrao što radim, jesam li sama ili s decom. I onda bi, ako sam bila sama, pretnje i pritisci išli toliko daleko da bi cele noći slao preteće poruke i moje fotografije slikane iz mraka, pa svoje slike pored moje kuće i iz šume. Pretio je i osvetom mom bivšem suprugu.

Jedne noći pretio je da će mi razbiti kuću, nazvao me i rekao da maknem decu s prozora jer će sve porazbijati. Maltretirao me i dok sam bila na službenim putovanjima ili na poslu. Naročito ako je znao da se radi o situacijama u kojima nikako nisam mogla da komuniciram, tek tada je bio posebno motivisan za pritiske - požalila se dalje pomoćnica ministra koja je, prema vlastitim tvrdnjama, čak svedočila njegovim samopovređivanjima. Pred njom se navodno lupao po glavi, ranjavao ruke, prijetio samoubistvom, a kad je posegnula za mobilnim da nazove 192, on bi na nju nasrtao i pretio joj povređivanjem. I to nije bilo sve jer je jednom prilikom dok je bila kod njega na piću jedva izvukla živu glavu.

- Oko prošlog Uskrsa došla sam kod njega, a on mi je fizički zabranjivao da idem kući. Stao je na vratima i odgurnuo me nazad. Pala sam na pod, lupala po zidovima i vikala misleći da će me čuti susedi. Uplašio se reakcije suseda pa me pustio. Tada me držao kod kuće dan i po zatočenu. Nakon toga više nikada nisam prišla blizu njegovog stana. Bojim ga se jer me je učinio zatvorenikom svog sveta, bez slobode kretanja i izbora te mogućnosti raspolaganja svojim slobodnim vremenom - opisala je najgori deo svoje agonije. Danas samo želi svoj život, kako kaže, natrag.

Pretio, zastrašivao....
Pretio, zastrašivao.... foto: Pixabay.com

'Zvala me na supicu'

Za razliku od nje koja nije znala kako da ga “skine s vrata” te mu je strpljivo objašnjavala da je veza gotova i da je ostavi na miru, celu problematiku 43-godišnjak vidi drugačije, naravno, kroz “ružičaste” naočare.

- Zaljubio sam se do ušiju. I bezveze sam sebi napravio cirkus. Nemam aktovku, nemam doktorat, ali nisam ni s ulice. Meni su neke stvari ostale nejasne. Nakon što mi je rekla da je gotovo, viđali smo se povremeno, jednom mesečno. Nisam znao na čemu sam. Pozivala me i dalje kod sebe, zvala me na supu i da joj usput kupim šargarepu. I znao sam ostati do sutra ujutru. Ako si s nekim prekinuo zauvek, onda mu to treba reći u lice.

I ne, nisam je uhodio. Pored njene kuće, koja je uz šumu, ima jedna livada i na njoj klupica. Tamo sam odlazio. Ne bih joj nikad naudio. S njom u društvu bilo mi je lepo. Nije istina da sam joj pretio, kao što kaže, povređivanjem nje, dece, bivšeg muža. Nisam taj tip. Videli smo se i oko Božića te 30. decembra i naglasila mi je da joj više ne dolazim gore. I to sam poštovao. A u poruci mi je napisala "ako ikad osjetim potrebu, zvaću te". Pa dokle tako? - branio je na saslušanju svoje poteze uhapšeni 43-godišnjak. Najviše ga je povredilo, kaže, što ga njeni prijatelji nikada nisu upoznali.

- Rekla je da nisam u rangu njenog društva. OK, u to vreme nisam imao zube i njoj se to gadilo. Rekla je da ju je sram. Ali sam ih na kraju sredio tako što sam digao kredit. U godinu dana druženja samo smo naveče tri puta izašli. Uglavnom me zvala kod sebe. Dok smo bili u vezi, viđali smo se stalno. Otkad je počela raditi u Ministarstvu, imala je manje vremena. I nisam je čekao pored kuće, nego na padini gdje je klupa s pogledom na Zagreb - prisetio se sa setom zaljubljeni čovek, priznavši da joj je slao dosta poruka, ali ne odmah nakon raskida. A poruka je bilo. Neumorno ih je ispisivao iz sata u sat. Desetine poruka “slivalo” se u mobilni i u razne aplikacije državne službenice preko kojih su komunicirali. Želeo je da obnovi vezu jer je “uživao u svakoj sekundi provedenoj s njom”, no prekasno je shvatio da je odabrao pogrešan način.

- Da, bilo je tu i uvredljivih poruka, pretećih... ali zbog mog brzog jezika. Blokirala je moje pozive i ugasila Facebook nakon što je napisala početkom godine da je Facebook uništio više života i udaljio ljude. Lajkovao sam joj post, kao i brdo njih. Nisam je zvao s drugih brojeva jer to nisam ja. I nisam joj rekao da ću joj razbiti kuću već samo da se makne s prozora. Želio sam istinsku vezu s njom, a ne da budem s nekim zbog samo jedne stvari. Meni je to fuj, a ona mi je rekla da će se javiti ako oseti potrebu. Unazad desetak godina u psihijatrijskom sam tretmanu jer imam problem s emocijama, ali ništa strašno - uveravao je dalje optuženi nametljivac kojem su lisice na ruke zbog svega stavljene 18. januara.

Dramu koju je pomoćnica ministra privatno prolazila, iscrtavala se na njenom licu. Koleginici s posla u suzama se poverila krajem prošle godine da je na rubu nervnog sloma jer je neki čovek opseda. Ispričala joj je tada da ju je, nakon što ga je blokirala na mobilnom, čekao ispred kuće.

- Nepozvan je otišao za njom i na jednu konferenciju za medije u Dalmaciji. Tada je glumio fotografa, tvrdeći svima da ga je angažovalo Ministarstvo. Ono što je najgore je to da ju je sve vreme tokom konferencije obasipao porukama. Ona je inače vrlo mirna, staložena i teško ju je izbaciti iz takta, no tom je čoveku to uspelo pa ga je na kraju prijavila policiji - prisetila se koleginica iz Ministarstva.

Zaljubljeni muškarac u “iznuđivanju” ljubavi, nije poštedeo ni odnose s javnošću Ministarstva kada je tokom obeležavanja jednog događaja prošlog ljeta, predstavivši se kao novinar, tražio e-mailom da mu se dostavi program događanja na toj manifestaciji. Prateći aktivnosti Ministarstva, krajem prošle godine pojavio se i na drugoj manifestaciji u Dalmaciji, o kojoj je Ministarstvo izvestilo na svojoj web stranici da je u pitanju događanje zatvorenog tipa na koje mogu doći samo zvanice te predstavnici medija. Lekarevom sinu nije bio problem da pređe stotine kilometara i ušeta u prostor zajedno s još 200-tinak zvanica, visokih službenika Ministarstva te njihovih saradnika.

Hrvatski sabor
Hrvatski sabor foto: Profimedia

Sa svečanosti ga izveli redari

Na generalnoj probi svečanosti, koju su vodili HTV-ovi voditelji Duško Ćurlić i Iva Šulentić, organizatorka tog događanja je prišla Ćurliću koji je u tom trenutku bio u društvu njoj nepoznatog muškarca.

- Pomislila sam da je čovjek zaista novinar, deo ekipe HTV-a jer novinari nisu imali akreditacije. Najednom me je Ćurlić pitao ‘ko je ovaj lik, jel’ to vaš?’ Začudila sam se i rekla da nije ni iz Ministarstva ni zvanica, i da sam mislila da je novinar. Na šta mi je Ćurlić rekao da ga ni on ne poznaje i da mu se ‘nakačio’. Angažovala sam obezbeđenje da ga odvede - ispričala je organizatorka manifestacije.

Da je zavodnik s Badooa čudan, primetila je i kućna pomoćnica uhođene žene. Iako joj se inicijalno učinio normalan kad su jednom prilikom popili kafu svi zajedno, već sledeći susret bio je dramatičan kad je odmah u startu počeo da joj prigovara zato što mu se nije javila.

- Umislio je da će se ona za njega udati. Bio je vrlo iracionalan. Jednom kad je nestao na dva meseca pomislile smo da ga se konačno rešila, a on se nakon dva meseca pojavio rekavši da je bio u zatvoru na dobrotvornom radu. Znate kako su počinjali susreti nas dve? Rečenicom: ‘Opet sam danas dobila 100 poruka od njega’ - zaključila je prijateljica.

Optuženi muškarac ima poremećaj ličnosti s emocionalno nezrelim obeležjima. A s obzirom na to da je ranije pravosnažno osuđen na 10 meseci zatvora s dvogodišnjim uslovnim rokom, uz obavezno psihijatrijsko lečenje u trajanju od dve godine, sin doktora zaljubio se u pogrešno vreme - tokom uslovnog roka.

Njegov advokat Neven Gotal samo nam je kratko rekao da ne želi ništa da komentariše “s obzirom na to da se radi o ličnim stvarima dveju osoba”, potvrdivši pritom da je njegov klijent pušten na slobodu.

BONUS VIDEO: NEDA ARNERIĆ HITNO PREBAČENA U URGENTNI CENTAR: Glumicu pronašao brat u besvesnom stanju (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.