BOLESNA DEVOJČICA KRISTINA OMIĆ NE POSTOJI: Ne nasedajte na PREVARU!
Ilustracija, Foto: Profimedia

OPREZ!

BOLESNA DEVOJČICA KRISTINA OMIĆ NE POSTOJI: Ne nasedajte na PREVARU!

Policiji je već poznata lažna adresa

Objavljeno:

Ovih dana se na društvenim mrežama delio apel za pomoć petogodišnjoj Osječanki Kristini Omić, koja boluje, kako stoji u objavi na web-stranici, od ArnoldChiari malformacije prvog stepena, te epilepsije, ali i niza popratnih zdravstvenih poteškoća. Uz tekst je objavljena i fotografija devojčice koja leži u krevetu, navedena je čak i adresa u Osijeku, kao i žiro račun na koji može da se uplati pomoć za operaciju. Navedeno je i kako operaciju nije moguće obaviti u Hrvatskoj, već u Čikagu, te je za nju potrebno prikupiti 80 hiljada američkih dolara. No, novinarka "Glasa Slavonije" odlučila je da pomnije istraži ovaj slučaj, te je otkrila kako navedena adresa zapravo ne postoji.

- U bazi podataka Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje osoba Kristina Omić iz Osijeka, rođena 12. juna 2014. godine, nema utvrđen status osigurane osobe, niti je na drugi način evidentirana u sistemu - stoji u dopisu osječkog Područnog ureda HZZO-a. Policiji je već poznata lažna adresa, a devojčica rođena tog dana i s tim imenom nije evidentirana u podacima kojima raspolaže Policijska uprava osječko-baranjska. - Dok naše službe proveravaju sve činjenice, mogu tek da apeluju na građane da ne nasedaju na ovaj apel i da ne uplaćuju novac na navedeni žiro račun – kaže Dario Premec, portparol PU osječko-baranjske. Lažni apel za pomoć možete pogledati ovde, a uzimajući u obzir velikodušnost naših građana kada su humanitarne akcije u pitanju, prevaranti su zasigurno barem delimično napunili džep.

Bonus video

U HRVATSKOJ ORKANSKA BURA, NAJJAČA U 21. VEKU: Udari vetra do 176 km/h! Stabla padala kao šibice, kontejneri leteli po putu, mnogo je oštećenih vozila!

(Espreos.rs/ Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.