KOLINDA POMILOVALA HUANITA LUKSETIĆA: Neće ići zatvor, ali za njegovo pogoršano stanje niko neće odgovarati
Huanito Luksetić, Foto: Youtube printscreen

sramna presuda poništena

KOLINDA POMILOVALA HUANITA LUKSETIĆA: Neće ići zatvor, ali za njegovo pogoršano stanje niko neće odgovarati

"Nije mu dobro, otkad se ne leči, stanje mu se pogoršalo, ali za to niko neće odgovarati"

Objavljeno:

Predsednica Kolinda Grabar-Kitarović pomilovala je Huanita Luksetića, osuđenog na dve godine zatvora zbog posedovanja marihuane, objavio je Dnevnik.hr.

Odluka Predsednice Republike Hrvatske o pomilovanjima po molbama osuđenih osoba dostaviće se Ministarstvu pravosuđa. Temeljem Zakona o pomilovanju, Ministarstvo pravosuđa dužno je da obavesti podnositelja molbe o Odluci Predsednice Republike. Odluka Predsednice Republike Hrvatske o pomilovanjima po molbama osuđenih osoba stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u Narodnim novinama.

Vladimir Gredelj, advokat Huanita Luksetića, rekao je da je čuo za odluku o pomilovanju. Na pitanje kako ju je komentisao Huanito, Gredelj je odgovorio da je zadovoljan, ali da je u posebnom stanju.

- Nije mu dobro, otkad se ne leči, stanje mu se pogoršalo, ali za to niko neće odgovarati - rekao je.

Huanito Luksetić boluje od multiple skleroze, a marihuanu je uzgajao za ulje koje je konzumirao kako bi ublažio simptome te teške hronične bolesti. Sutkinji je bila sporna količina od 15 kilograma, pa ga je odlučila poslati iza rešetaka i osuđen je na dve godine bezuslovnog zatvora.

Huanitov advokat podneo je službenu molbu za pomilovanje, a predsednica je najavila da će ga pomilovati čim dođe dokumentacija, što je u petak i učinila, prenosi Dnevnik.hr.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutaranji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.