NAKON ŠKOLE, I NA VRTIĆU OSVANULI USTAŠKI GRAFITI: Split potresao još jedan nacionalistički ispad! (FOTO)
Split ponovo potresaju nacionalistički ispadi, Foto: Thinkstock

govor mržnje

NAKON ŠKOLE, I NA VRTIĆU OSVANULI USTAŠKI GRAFITI: Split potresao još jedan nacionalistički ispad! (FOTO)

Osim ušatog "U" s krstom, napisana je i poruka protiv policajaca

Objavljeno:

U samo nekoliko dana u Splitu se dogodilo nekoliko nacionalističkih ispada.

Prvo su u subotu na splitskoj rivi napadnuti vaterpolisti Crvene Zvezde. Njih je, podsjetimo, napala grupa naoružanih huligana.

Dvojica igrača Zvezde su pobegla, a treći se spasio skokom u more. Dvojici 25-godišnjaka koje je splitska policija uhapsila i osumnjičila da su u subotu popodne na Rivi prvo verbalno, a onda i fizički napali trojicu vaterpolista Crvene zvezde i jednog od njih lakše povredili, sinoć je određen jednomesečni zatvor, dok je treći uhapšeni 23-godišnjak pušten da se brani sa slobode.

Juče su objavljene fotografije vandalskog iživljavanja na zidovima Osnovne škole Skalice. Nepoznati počinitelj, ili više njih, crnim su sprejom crtali fašističke grafite. Osim ušatog "U" i svastike, napisano je "Mrzin školu i Srbe", a iskazana je i mržnja prema policiji. Zid je odmah prebrisan.

Ali, Dalmacija Danas jutros objavljuje fotografije zida Dečjeg vrtića na Mertojaku. Tamo je neko, a moguće ista osoba ili osobe, takođe crnim sprejem ispisao uvredljive grafite. Osim ušatog "U" s krstom, napisana je i poruka protiv policajaca.

- Smrt pandurima - piše crnim sprejem na ulazu u vrtić.

Ispod toga piše "ACAB", što je akronim engleskog izraza "All Cops Are Bastards", a što bi u slobodnom prevodu značilo "Svi panduri su kopilad".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.