KATICA JE KUPILA KARTU ZA AUTOBUS, A STIGAO JE KOMBI! Nije mogla da veruje svojim očima!
Umalo da Katica ne stigne na poslovni sastanak!, Foto: Nemanja Nikolić

KATICA JE KUPILA KARTU ZA AUTOBUS, A STIGAO JE KOMBI! Nije mogla da veruje svojim očima!

Srećan kraj: Vozač kombija kupio mi je kartu za prvi sledeći autobus i stigla sam, kaže Katica

Objavljeno:

Je li normalno kupiti kartu za autobus, a da vas na peronu dočeka – kombi? Nije problem ni ako jeste, uprkos kupljenoj karti, svih devet sedišta već zauzeto? Za vlasnika prevozničke kompanije Autopromet Zagreb stvari stoje otprilike tako nekako.

Za putnicu koja je juče nameravala iz Zagreba na poslovni sastanak u Rijeku autobusom u 6 sati ta ranojutarnja epizoda na zagrebačkom putu nije bila ni uobičajena ni toliko bezazlena. U Rijeci ju je čekao važan poslovni sastanak, kašnjenje nije dolazilo u obzir, i prvo se šokirala kad se suočila s kombijem umesto sa autobusom, a popriličan joj je stres bio i kad je shvatila da su sva sedišta popunjena i da za nju više nema mesta. – Obično putujem svojim autom, ali htela sam pre sastanka poslati još neke e-mailove pa sam se ovaj put odlučila za autobus. Ne znam što mi je u trenutku kad sam se spustila na peron 303 bilo luđe; što su mi prodali kartu za autobus kojeg zapravo nema ili što su mi prodali kartu za mesto koje je već zauzeto – kaže Zagrepčanka Dijana Katica, inače naša poznata turistička radnica. – Na kraju je sve dobro završilo, vozač kombija kupio mi je kartu za prvi sledeći autobus i u Rijeku sam ipak stigla na vreme, odradila sastanak, ali idući ću put dvaput razmisliti kad mi padne na pamet da putujem autobusom. Na zagrebačkom Autobusnom peronu, gde je karta kupljena, nisu se mnogo potresli. Detaljan pismeni odgovor, priznajući da jučerašnji slučaj nije jedini, obećali su poslati danas. U Autoprometu Zagreb, kako se da videti s početka teksta, u celoj priči ne vide nekih posebnih problema. – Znam za taj slučaj, gospođa je stigla u zadnji tren, koji minut pre polaska. Zna se ponekad dogoditi da u takvoj situaciji bude prodato više karata nego što ima mesta... – započinje Krunoslav Škreb, vlasnik firme Autopromet Zagreb, koja ima 26 autobusa, minibusova, kombija.

Pitali smo gospođu kad ima sastanak, rešili joj kartu za idući autobus, a da smo videli da bi to moglo biti prekasno, u taj bismo autobus premestili nekog od putnika iz kombija da ona može krenuti s nama u šest sati... – tumači Škreb.

Ne smatra da bi to bilo “krompiranje” putnika i da je oštećen bilo ko jer je očekivao komfor mesta u autobusu, a dobije kombi. – Ovo je vrlo komforan kombi i, verujte, kad jednom probaju, mnogi putnici traže ga i idući put – uverava K. Škreb.

BONUS VIDEO:

ZORICI MARKOVIĆ UMRLA ROĐENA SESTRA, NIKAD SE NIJE OVAKO RASPLAKALA: Ja više nemam NIKOGA! TUGA!

(Espreso.co.rs / Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.