DOKTORE, AKO JOJ SE NEŠTO DESI, UBIĆU TE! Dok se žena porađala u sali, pijani otac i sin lomili sve u porodilištu!
Napali i pretili medicinskom osoblju, Foto: Zorana Jevtić

pretio doktoru

DOKTORE, AKO JOJ SE NEŠTO DESI, UBIĆU TE! Dok se žena porađala u sali, pijani otac i sin lomili sve u porodilištu!

Jedan od njih je doktoru zapetio da će da ga ubije

Objavljeno:

U hrvatskim bolnicama zabeležen je još jedan fizički napad na medicinsko osoblje. Naime, sinoć posle ponoći su otac i sin u pijanom stanju, nakon što su doveli sinovu devojku na porođaj u bjelovarsku bolnicu, stvarali nered, vikali na babice i gurali ih.

Jedan od njih je doktoru zapetio da će da ga ubije, a sin je fizički nasrnuo na medicinskog tehničara, pa ga držao za ruke u nameri da ga fizički povredi.

Sin je takođe razbio i staklo na ulaznim vratima i povredio ruku, javlja HRT. Policija ih je ubrzo privela, a mladić je zbog pretnji zadržan na kriminalističkom istraživanju.

"Te dve muške osobe su pokušale nasilno ući u porodilište, to se ne sme. Vikali su, vređali i pretili osoblju", rekao je direktor Opšte bolnice Bjelovar Ali Alouč.

Kako je rekao potparol bjelovarsko-bilogorske policije Dražen Medved, on je pretio doktoru smrću u slučaju da se trudnici nešto desi. Njih dvojica su privedeni u policijsku stanicu, gde je utvrđeno da su bili pod velikim uticajem alkohola - 27-godišnjak 1,41 promila, 40-godišnjak 3,71 promila.

Kujundžić najavio kamere i obezbeđenje u bolnicama

Podsetimo, nedavno se u zagrebačkoj Klinici za plućne bolesti Jordanovac dogodio fizički napad na medicinsko osoblje, nakon čega je ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio postavljanje kamera i obezbeđenja u bolnice.

"Nažalost, to je, ljudski gledano, zabrinjavajuće. To je velika trauma i nije prvi put da se dogodilo nasilje nad medicinskim osobljem. Nasilje je za svaku osudu, to je zabrinjavajući trend", rekao je Kujundžić novinarima uoči vladine sjednice.

Najavio je da će na inicijativu Ministarstva zdravstva biti izmenjen Kazneni zakon. Takođe, u značajan broj bolnica postavljene su kamere i postoji obezbeđenje, a u tom se smeru ide dalje. "Pripremaju se nove zakonske odredbe, odnosno mjere kroz kolektivni ugovor", kazao je Kujundžić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.