POZIV NA LINČ? Penava je objavio snimak srpske dece koja nisu ustala na hrvatsku himnu, dan kasnije napadnut učenik
Ivan Penava, Foto: Printskrin/Index.hr

sramno

POZIV NA LINČ? Penava je objavio snimak srpske dece koja nisu ustala na hrvatsku himnu, dan kasnije napadnut učenik

Pre nekoliko dana Penava objavio snimak dece koja su ostala da sede na himnu, a nekima od njih se vrlo jasno vide lica

Objavljeno:

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je u ponedeljak održao press konferenciju na kojoj je prozvao učenike Tehničke škole u Vukovaru koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku jer na fudbalskoj utakmici finala Kupa Vukovara između NK-a Vuteks Sloga Vukovar i HNK-a Vukovar '91. nisu ustali dok je bila intonirana hrvatska himna.

Penavina pres konferencija izazvala je dosta medijske pažnje jer je na njoj govorio o "širenju velikosrpske politike u Vukovaru", a u tom je kontekstu spominjao i SDSS i Pupovca, zbog čega su reagovali i Plenković i ostatak vrha HDZ-a.

Pre nekoliko dana Penava objavio snimak dece koja su ostala da sede na himnu, a nekima od njih se vrlo jasno vide lica.

POGLEDAJTE OVDE

.Juče je, dva dana nakon Penavine pres konferencije i objave snimka na stranicama Grada, napadnut srpski učenik u Vukovaru.

Reč je o učeniku trećeg razreda škole iz Penavine presice - Tehničke škole Nikola Tesla. Učenik koji pohađa nastavu na srpskom jeziku, a koji je inače iz Mirkovaca nedaleko od Vukovara, čekao je autobus kada ga je napalo pet do šest maloletnika s fantomkama na glavama.

Nameće se pitanje je li napad povezan sa snimkom koju je objavio Penava. Isto se tako nameće pitanje kako je moguće da jedan gradonačelnik objavljuje snimak dece, svojih sugrađana, koja nisu ustala na himnu, i to tako da im ne zamagli lica, a što bi se moglo protumačiti kao poziv na linč.

Napomenimo da u hrvatskom Ustavu i zakonima ne postoji nikakva odredba po kojoj bi iko morao ustajati na himnu, što bi, uostalom, bilo potpuno suludo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.