KO SAM JA DA NE BI SLUŠAO DOKTORE? Ispovest oca čiji je sin umro zbog GREŠKE LEKARA je najstrašnija priča Balkana!
Mišo Bebić, Foto: Facebook printscreen /HRT

smrt gabrijela bebića (9)

KO SAM JA DA NE BI SLUŠAO DOKTORE? Ispovest oca čiji je sin umro zbog GREŠKE LEKARA je najstrašnija priča Balkana!

'Dvaput, triput sam rekao: 'Zovni doktora, malome mi nije dobro'. Ona govori: 'A ima ovde pacijenata, gužva je, ne mogu ja vas primiti pre 11'.

Objavljeno:

Mišo Bebić, otac dečaka Gabrijela koji je preminuo zbog greške lekara, za HRT je ispričao potresnu i tragičnu sudbinu svog sina.

- Žena je odvela Gabrijela u petak kod pedijatrice, nega i dvoje dece. Malo su kašljucali, pošto je vikend, ona je radi male uvek u strahu budući da je mala bolesna, ja sam ih odveo i doktorka ih je pregledala. Bilo je, kao, sve u redu, ali je ona radi preventive dala antibiotik Sumamed. Ako malo skoči temperatura ili nešto, da dignemo u apoteci i da ga damo - opisao je Bebić prvi susret s doktorom te dodao kako su Gabrijelu u subotu uveče dali antibiotik prvi put.

- Mali je to povratio. Onda mu je žena dala rehidromiks i protiv dehidracije supicu, imao je malo proliva...- opisuje dalje.

- Onda smo u nedelju ujutro, jer kod nas radi do 12 sati ambulanta, otišli do Doma zdravlja jer mu je jezik bio beo. Međutim, kad smo došli tamo, oni su ga kao pregledali, ali po meni to, recimo, nije delovalo dobro, jer ako je žena doma videla da je beo jezik i ako je dete povratilo antibiotik... Ali oni su potvrdili da je to sve ok, ja slušam doktore. Ko sam ja da ih ne bih slušao - nastavio je Bebić.

Na pitanje ko je pregledao Gabrijela njegov otac kaže:

- Ne bih iznosio imena, bilo je to na Hitnoj u Domu zdravlja. Rekli su 'imate vi sve kući, to je to' i tako dalje... Ja sam otišao doma verujući njima.

U noći s nedelje na ponejeljak otišlo su treći put kod doktora, drugi put u Hitnu.

- Žena mu je davala i protiv temperature, celi dan, i tako... Uvečr su oni mene probudili, mali je malo teže disao. Već skoro hroptao, teže je disao. Doveo sam ga na Hitnu, bolelo ga je s desne strane, rekao je tamo gde ga boli, oni su ga pregledali, slušali, kao za njih je sve u redu. Jezik je bio još belji i skoro popucao. Međutim, oni su to isto tako, ne znam što bih rekao, pogledali aljkavo, ja bih rekao aljkavo i nemarno... ne bih ulazio u detalje.... Otišli smo doma - potreseno priča Mišo Bebić.

Ponedeljak ujutro četvrti put su odveli dete kod doktora. Prvo ga je odbila sestra pedijatra, a onda i doktorka u Hitnoj.

- Kad sam ga doveo po noći, doktorka je rekla da je po njoj sve u redu i da se ujutro javim pedijatru, ali on je radio popodne. Ja sam prvo zato otišao kod doktora Krmeka, pedijatra koji radi u suprotnoj smeni. Tamo je bilo roditelja s decom, ja sam ga doveo za ruku i govorio sam sestri: 'Zovni doktora, malome mi nije dobro'. Dvaput, triput sam rekao: 'Zovni doktora, malome mi nije dobro'. Ona govori: 'A ima ovde pacijenata, gužva je, ne mogu ja vas primiti pre 11'. Ja kažem: 'Ne pitam te kad me možeš primiti, nego zovni mi doktora, malome mi nije dobro'. Međutim, ona je rekla: 'Otiđite na Hitnu pa ako vas ne prime, vratite se nazad'" - prepričava Bebić.

- Došao sam u Hitnu, to je 20–30 metara, doktorka je provirila, čak nisam ni ušao skroz unutra, nego s vrata: 'Nije to slučaj za nas, vodite ga pedijatru'. Sad sam bio, gužva je, ne mogu me primiti. Ja kažem: 'Pomozi malome, dete mi nije dobro... 'Ima gore doktorica Kaleb, idite kod nje', rekla mi je - kazao je otac.

- Ja sam došao gore. Tu smo stali možda par minuta. Doktorka je provirila, videla je mene, pitala je šta se dogodilo. Rekao sam joj: 'Daj pomozi. Vozaju me non-stop, sinoć, jutros, malome mi nije dobro'. Rekla je da uđemo, drugima je rekla da pričekaju. Mali je već padao. Onemoćao. On je spavao i na onoj stolici, kunjao, ja sam ga drmao. Kako nije spavao, mislio sam da mu se spava. Kad je ušao unutra, doktorka mu je pogledala prste i noge, to je već bilo plavo, plavi prsti.... Ona je uzela slušalice i rekla: 'Bože moj, štoaje ovo'. I to je bio njoj verovatno alarm šta se događa. Rekla je da je stanje jako loše, da ne idemo nigde - prepričava otac te dodaje kako su onda zajedno otišli na Hitnu.

- Ona je njima dala papir, otišla, a ovi su preuzeli, ovi na Hitnoj. Tu smo čekali sat i nešto. Ja sam u međuvremenu otišao doma, on se popišao pa su pitali hoću li ga presvući. Ja sam rekao: 'Ok, otićiću doma pa ću uzeti robu, neće ići upišan dolje, nije zaslužio tako'. Otišao sam, doneo robu, šta se odigralo u međuvremenu, ja ne znam. Vratio sam se, oni su ga presvukli, ja sam sačekao u hodniku i išli smo na helikopter... - prepričao je Bebić

Na pitanje zna li koliko je vremena prošlo od dolaska na Hitnu do dolaska u Split kaže da je sigurno prošlo više od dva sata.

Na pitanje novinara smatra li da je doktorica Kaleb ispravno postupila, odgovara:

- Smatram da doktorica Kaleb nije ništa kriva, da je jedina ispravno postupila. Dok su ovi drugi gledali... Kako oni nisu ništa ustanovili, meni to nije jasno niti će mi ikad biti jasno. A ona je ustanovila. Znači da je žena u pravu.

A ko je kriv?

- Ne mogu govoriti o tome ko je kriv, tko je kriv, ko nije, to će se u sudskom postupku otkriti. Istina se mora otkriti, zbog moga pokojnoga maloga. I da se ne bi desilo nekoj drugoj porodici šta se dogodilo mojoj porodici, da su nas zavili u crno do kraja - kazao je Bebić.

Šta zamera hrvatskom ministru zdravlja Kujundžiću?

- Kada je na upit novinara ispred sabora, pitali su ga što misli o Lekarskoj komori, odgovorio ciničnim osmehom. Zameram mu taj njegov cinični osmeh. Ovde se radi o velikoj tragediji, velikom propustu, i mislim da nije vreme i mesto da se on smeje. Da se radi o detetu njegovog kuma, rođaka, onda se ne bi cinično smejao na upite novinara, nego bi verovatno bio ozbiljan - rekao je Mišo Bebić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.