NOVINARKAMA REKAO DA GRAKĆU KAO VRANE! Bandića osudili zbog seksističkog ispada (VIDEO)
Milan Bandić, Foto: Youtube printscreen / PIXI X

nije mu se svidelo pitanje

NOVINARKAMA REKAO DA GRAKĆU KAO VRANE! Bandića osudili zbog seksističkog ispada (VIDEO)

Bandić se tokom konferencije više puta sukobio s novinarima koji su mu postavljali pitanja

Objavljeno: 09:57h

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je juče kao seksistički istup zagrebačkog gradonačelnika i predsednika "BM 365 - Stranke rada i solidarnosti" Milana Bandića na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

HND ocenjuje kao neshvatljivo da su Bandićeve "uporne seksističke ispade" ćutnjom dočekale članice njegove stranke i njegovog sve brojnijeg Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru, prenosi Hina.

Bandić se tokom konferencije više puta sukobio s novinarima koji su mu postavljali pitanja, tvrdeći da mu ne dozvoljavaju da normalno odgovara, a nekim je novinarkama rekao da "grakću" kao "vrane na njegovom igralištu", navodi hrvatska agencija.

- HND je zgrožen istupom Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika i predsednika stranke BM 365 - Stranke rada i solidarnosti, koji je na današnjoj pres-konferenciji okupljenim novinarkama i novinarima uputio niz grubih i seksističkih uvreda - navodi se u saopštenju Hrvatskog novinarskog društva.

Ističe se da HND verbalno iživljavanje i omalovažavanje bilo koje građanke ili građanina smatra krajnje neprihvatljivim i oštro ga osuđuje, a posebno kada je upereno prema novinarkama i novinarima, koji su bili na radnom zadatku.

Stoga, HND žali što prisutne koleginice i kolege na prvu uvredu jednostavno nisu napustili konferenciju za novinare.

- Budući da Milanu Bandiću ovo nije prvi put da na pitanja koja mu nisu po volji reaguje napadom te smatrajući kako verbalnim nasilnicima nije mesto u javnom prostoru, pozivamo novinarke i novinare da takve i slične javne istupe ubuduće bojkotuju - stoji u saopštenju, koje je potpisao predsednik HND Hrvoje Zovko.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.