HRVATI SLAVE SRPSKU POLICIJU JER JE UHAPSILA OVOG HRVATA: Dobro ste pročitali!
On radi šta hoće: Marinko Zovko, Foto: Fun Facts/YouTube/Hayat Media BiH/YouTube

hit

HRVATI SLAVE SRPSKU POLICIJU JER JE UHAPSILA OVOG HRVATA: Dobro ste pročitali!

On je egzibicionista koji svoje vožnje iznad 250 kilometara na sat po Hrvatskoj lepi na društvene mreže

Objavljeno: 09:46h

Hrvatima se svidela činjenica da je policija u Srbiji pre par dana uhapsila i na 30 dana u zatvor poslala Marinka Zovka (34), sina tajkuna koji redovno ludi po hrvatskim putevima, a tamo mu niko ništa ne može.

Prenosimo tekst iz portala 24 sata:

"Neki dan je srpska saobraćajna policija zatvorila mladog Marinka Zovka (34). Taj tip je u Audiju A8, zagrebačkih tablica, vozio oko 245 kilometara na sat. "Samo" 115 kilometra više od dopuštene brzine.

Na zaleđenoj autocesti između Šida i Beograda. Zaustavili su ga presretači, odveli na sud i ekspresno spremili u zatvor na trideset dana zbog pogibeljne vožnje. Zovko je, očito, poznati prometni divljak, recidivist.

Pri tome i egzibicionist koji svoje vožnje iznad 250 kilometara na sat po Hrvatskoj lepi na društvene mreže kao neku oznaku uzvišenog društvenog statusa.

Zovko je i "tatin sin", uobičajeni primer mladunčadi nove bogate elite koja se hrani razmetljivošću i prezirom prema svim uljuđenim građanskim i civilizacijskim normama. Jer kad 28 minuta i s 320 na sat voziš od Sesveta do Slavonskog Broda u novom Brabusu to vredi više od doktorata. Takvi su "in", a oni drugi koji zaista znaju i koji bi mogli graditi bolju Hrvatsku odavno su pobegli u Irsku ili Njemačku. Uglavnom daleko.

Pa tamo grade bolja društva jer se ovde, u njihovoj Republici Hrvatskoj, boje da ne nalete na Zovka i njegovu ekipu dok s decom mirno prelaze put na pešačkom prelazu dok je zeleno na semaforu. Tužna je i devastirajuća činjenica da su ovi, poput Marinka Zovka ili famoznog Darka Kovačevića Daruvarca i još gomile sličnih, postali mainstream.

Zato ozbiljno greše oni koji misle da su takvi samo izdvojeni fenomen. Daleko od toga. Hrvatska odavno živi u normalnosti društvene patologije. Pa je nekako ironično i neočekivano da srpska policija, šaljući obesnog mladog biznismena u zatvor, zapravo prevenira u Hrvatskoj. Jer kod nas to se Zovku ne bi moglo dogoditi."

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.