IZLAZI NA SLOBODU: Todorić uplatio MILION EVRA kaucije!
Ivica Todorić, Foto: Printscreen/youtube/privredni hr

uplaćen novac

IZLAZI NA SLOBODU: Todorić uplatio MILION EVRA kaucije!

U prvom trenutku odbrana je tvrdila da Todorić nema toliko novca, ali je očigledo uspeo da sakupi ceo iznos i uplati ga u gotovini

Objavljeno:

Odbrana Ivice Todorića uplatila je milion evra kaucije, pa bi osumnjičeni bivši vlasnik Agrokora uskoro mogao na slobodu, javlja Telegram.

Milion evra kaucije u gotovini Todoriću je kao uslov za izlazak iz istražnog zatvora prošle nedelje odredilo vansudski savet Okružnog suda u Zagrebu.

U prvom trenutku odbrana je tvrdila da Todorić nema toliko novca, ali je očigledo uspeo da sakupi ceo iznos i uplati ga u gotovini.

Nakon što sredstva legnu na račun suda, Todorić će biti pozvan pred istražnog sudiju kako bi obećao da se u nastavku istrage u aferi Agrokor neće kriti. Biće mu oduze pasoš i neće smeti da napušta mesto prebivališta.

Iako su Kulmerovi dvori deličično pod blokadom Todorić se, kao i ostali članovi njegove porodice, može vratiti u svoj dom u zagrebačkim Šestinama.

Kulmerovi dvori
Kulmerovi dvori foto: Wikipedia Commons

Prodanović pre nekoliko dana govorio da novca nema

Njegov advokat Čedo Prodanović još je pre nekoliko dana tvrdio da tog novca nema.

"Trenutno ga nema, a kako će ga skupiti, ne znam. To će biti određen problem za njega, ali i za obranu. Mi smo se nadali da ćemo moći s nekom nekretninom da premostimo taj problem. Napravili smo određene pripreme, ali s ovim iznosom ćemo morati da se pomučimo", rekao je Prodanović.

Na pitanje novinarke ima li Todorić prijatelje koji bi mu mogli pomoći, Prodanović je rekao:

"Ima prijatelje, ali milion evra nije mali iznos. Imam i ja puno prijatelja, ali teško bih od nekog dobio milion evra. On možda ima neke bolje", kazao je Prodanović.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera i revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što je investicioni fond Nexus Private Equity Partneri preko kompanije Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Ivica Todorić je, podsetimo, prije nešto manje od dve nedelje iz Velike Britanije izručen Hrvatskoj. Odmah po dolasku na zagrebački aerodrom, Todorić je odveden u Remetinec. Odatle bi uskoro trebalo da bude pušten da se brani sa slobode.

BONUS VIDEO: Kajl Skat o odluci Interpola

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.