SINU TAJKUNA DIGLI JAGUAR U VAZDUH! Meštani njegovog naselja tvrde da je to jasna PORUKA
Ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanović Cile/Ilustracija

EKSPLOZIJA U BIBANJAMA

SINU TAJKUNA DIGLI JAGUAR U VAZDUH! Meštani njegovog naselja tvrde da je to jasna PORUKA

Ono u čemu su u Bibinjama jednoglasni jeste da je najnoviji obračun ponovno prestravio meštane

Objavljeno: 14:23h

U Bibinjama je noćas oko 4 sata u eksploziji nepoznate eksplozivne naprave oštećen je Jaguar u vlasništvu 27-godišnjaka.

Kako nezvanično saznaje "Večernji" vlasnik novog skupocenog Jaguara je sin poznatog fasadera koji se tim poslom uspešno bavi već decenijama.

Policija je, kako neslužbeno saznaje "Večernji" nakon razgovora vlasnikom automobila privela jednu osobu koju povezuju s ovim događajem. Ali, i u gotovo svim dosadašnjim paljevinama ili kod podmetanja eksploziva pod auto zadarska policija privodila je bezuspešno više osoba na razgovore a počinitelji uglavnom nisu pronađeni.

U Bibinjama u ulici Petra Krešimira gde je jaka eksplozija probudila susede niko javno ne želi govoriti o razlozima zbog čega je automobil znatno uništen odnosno dignut u vazduh. Tek tvrde da su čuli da je reč o svojevrsnoj poruci mladiću, ali ne i ocu, ali to nisu potvrdili.

Ono u čemu su u Bibinjama jednoglasni jeste da je najnoviji obračun ponovno prestravio meštane.

- Ovo je strašno. Svi smo u strahu. Kao da je puknuo čiket je zvučalo - kazali su u Bibinjama.

Nakon uvida na automobilu u Bibinjama utvrđeno je da je nepoznati počinitelj aktivirao eksplozivnu napravu ispod Jaguara (ZD) u vlasništvu 27-godišnjaka, ali i da je u eksploziji oštećen i BMW u vlasništvu 33- godišnjaka, koji je bio parkiran do njega.

"Večernji" saznaje da je reč o automobilu 27-godišnjakova brata. Ali, prilikom dolaska u Bibinje, taj automobil nisu zatekli. Jaguaru je pak u potpunosti uništen prednji deo u eksploziji.

- U eksploziji je oštećena i fasada porodične kuće u vlasništvu 61- godišnjaka i stakla na susednoj kući u vlasništvu 76- godišnjaka. U toku je kriminalističko istraživanje ovog događaja, u sklopu kojeg se u službenim prostorijama policije nalazi jedan muškarac kojeg se dovodi u vezu s ovim događajem. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom tužilaštvu podnosi se kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom - rekao je Elis Žodan glasnogovornik PU Zadarske.

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.