STRUGALI SU MI MATERICU BEZ ANESTEZIJE: Hrvatska poslanica opisala HOROR iskustvo tokom spontanog pobačaja!
Ivana Ninčević Lesandrić, Foto: Youtube printscreen

nemar lekara

STRUGALI SU MI MATERICU BEZ ANESTEZIJE: Hrvatska poslanica opisala HOROR iskustvo tokom spontanog pobačaja!

"Vezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo"

Objavljeno: 10:16h

Poslanica hrvatskog Sabora Ivana Ninčević Lesandrić je u vrlo emotivnoj replici ministru zdravlja Milanu Kujundžiću, tokom rasprave o opozivu ministra, ispirčala svoje užasno iskustvo koje je doživela prilikom spontanog pobačaja u bolnici.

Ona je ispričala da je u Hitnoj pomoći nedavno završila zbog spontanog pobačaja i da su uslovi koji su je dočekali "na nivou 15. veka".

- Vezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo, bez anestezije. Strugali su mi matericu bez anestezije. To je bilo 30 najmučnijih minuta u mom životu. To je 30 minuta ponižavanja svake žene od hiljadu žena koje su potpisale peticiju. Nameravate li ovo da promenite i kada - pitala je Ninčević Lesandrić ministra.

Ona je dodala da ne želi da se to i jednoj ženi ponovi.

- Iskreno žalim što se dogodio gubitak deteta - odgovorio je Kujundžić i kazao kako ne zna konkretne podatke i da se "tako ne radi u hrvatskim bolnicama".

- Ako hoćete, dostavite mi medicinsku dokumentaciju pa ću videti o čemu se radi - rekao je ministar.

Ninčević Lesardić se potom javila za Povredu poslovnika.

- Ministar govori neistinu. Hiljade žena je potpisalo peticiju - rekla je Ninčević Lesandrić.

Ministar je rekao da peticiju nije video

- Nema pisanoga ili usmenoga dokumenta na koji nisam reagovao. Pa ću tako i proveriti za peticiju za koju nikada nisam video ni čuo - kazao je Kujundžić.

Nakon njene jezive ispovesti, na hrvatskim portalima pojavila su se iskustva drugih žena koje su takođe pretrpele pakao:

- Meni su kiretažu na živo i bez anestezije napravili u splitskoj bolnici 24 sata nakon porođaja i nakon ušivanja i to radi njihove greške jer su zaboravili izvaditi gazu prilikom ušivanja. Fizička i psihička bol se ne može opisati rečima. Možda bi to bilo uporedivo s kopanjem zenice oka džepnim nožićem. Toliki intenzitet boli. Strava. Naravno, dokumentacija je izgubljena, protokol iz se ne može pronaći. U otpusnom pismu ništa nisu ni hteli napisati. Srećom, s detetom je sve bilo u redu - kazala je jedna komentatorka.

- Nakon spontanog pobačaja u 13. mesecu trudnoće u Nemačkoj uradili su mi kiretažu u opštoj anesteziji, niko me nije pitao želim li lokalnu, opštu ili da li uopšte želim anesteziju. Pa, ljudi moji, to se podrazumeva kod takvih zahvata. Ovo je sramota, fuj - napisala je druga.

- Ovo je istina... U požeškoj bolnici ne daju anesteziju i još ženu mora držati par sestara da se ne pomiče i ne vrišti, doslovno kao u mesnici... Jad i beda - stoji u jednom od komentara.

Stanje u hrvatskom, ali i srpskom zdravstvu je jezivo
Stanje u hrvatskom, ali i srpskom zdravstvu je jezivo foto: Ilustracija/Stock

- Doživela sam i ja da me doktor u Petrovoj zove 'mala' kad sam imala 30, kod planirane trudnoće i spontanog pobačaja, pa mi neće raditi kiretažu na Badnje veče jer im je pred praznik, pa su me za dva dana ostrugali na živo. Doktor se čudom čudi što se plačem, pa su me strpali golu na metalna kolica i pokrili plahtom. Za kraj postrugali krivu stranu maternice jer imam dvorogu maternicu, pa sam klaonicu morala proći još jednom, da bi se sve ponovilo. Na kraju sam otišla privatno doktoru. Eto, 10 godina posle sam bez dece zahvaljujući hrvatskom zdravstvu - podelila je svoje šokantno iskustvo komentatorka.

I još mnogo, mnogo sličnih komentara mogli smo pronaći samo na portalu 24sata.

- Bravo! Napokon je jedna to otvoreno pitala! Sve, ali SVE žene koje su imali spontani ovaj pakao su prošle! Do i jedne! A to ovaj Kujundžić jako, jaako dobro zna i sram ga može biti na ovim lažima - izrazio je podršku komentator, a čestitke zastupnice na priznanju uputili su i mnogi drugi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/N1/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.